Završena sanacija deponija otrovnog otpada u Šenkovcu, počinitelj još nepoznat

Početkom lipnja ove godine, lokaciju ilegalnog odlagališta opasnog otpada u Šenkovcu na području zvanom Ksajpa obišlo je Državno odvjetništvo sa višom inspektoricom za zaštitu okoliša iz Zagreba, inspektorom zaštite okoliša iz Međimurske županije, djelatnikom Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, i većim brojem policijskih istražitelja.

Svrha posjeta, kako je tada kazao načelnik Općine Šenkovec Saša Horvat bilo je ponovno iskapanje na lokacijama koje je pokazao svjedok, koji želi ostati anoniman radi svoje osobne sigurnosti. Nažalost na svim obilježenim lokacijama pronađene su kante s bojama zakopane na dubini od četiri do pet metara.

Općinska blagajna lakša za 500.000 kuna

Nakon četrnaest dana od  posjeta raznih stručnih službi Šenkovcu, krenula je sanacija odlagališta  otpada, koja je ovih dana završena. Dokumentacijom i zapisnicima koji su općini bila dostavljeni krajem prošlog tjedna kompletirani su svi podaci koji će biti predani inspektoru za zaštitu okoliša, po čijem je zapravo nalogu sanacija i sprovedena.

Sanacija ovog ilegalnog odlagališta otrovnog otpada Općinu je stajala oko pola milijuna kuna, dodao je Horvat i izrazio nadu da će konačno i Državno odvjetništvo Republike Hrvatske odraditi svoj dio posla i pronaći još uvijek nepoznatog počinitelja, kako bi Općina mogla pokrenuti prijavu za povrat svih do sada uloženih financijskih sredstava.

-Jako sam razočaran, ponovio je načelnik Horvat, s obzirom na to da je 20. studenog prošle godine Općina prijavila ilegalno odlagalište, na kojem su pronađeni dokazni materijali. Prošlo je devet mjeseci, a počinitelj još uvijek službeno nije pronađen, bez obzira na to što svi znamo da je opasni otpad zakopan na eksploatacijskom polju gdje se nekada iskopavala zemlja za proizvodnju cigle.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije