Berba kupine u punom jeku

>> Berba kupine u punom jeku

Zbog lošeg vremena nešto kasnije nego ranijih godina, započela je berba kupina u gornjem Međimurju. Na imanju OPG Hadela u Grkaveščaku desetak berača je danas ubiralo zaista lijepe i sočne plodove kupine koje će većim dijelom biti prerađene u kupinovo vino, po kojemu je obitelj Hadela poznata ne samo u Međimurju i Hrvatskoj nego i u cijeloj regiji.


– Sve kasni zbog kiša koje su padale, ali vjerujem kako ćemo pobrati i preraditi kupina kao i prošlih godina te tržištu ponudi visoko kvalitetno kupinovo vino. Nešto kupina ćemo prodati kao svježe voće direktno u kupiniku, daklem, tko će htjeti kupine moći će ih sam nabrati i za njih platiti simboličnu cijenu, kaže Sanja Hadela u obitelji zadužena za marketing, ali i za preradu kupine, prvo u mošt, a potom i vino.

OPG Hadela posjeduje i veće količine aronije, koja je lijepo rodila, a Sanja poziva sve ljude koji vole ovu zdravo, ljekovito i čarobno voće da svrate kod njih i uberu je za vlastite potrebe, ili naruče da im Hadelovi sami uberu. Berba kupine u punom jeku je i na imanju OPG Šafarić u Gornjem Koncovčaku koji svježu kupinu plasiraju na Jadransku obalo, a ostatak prerađuju u vino, marmeladu, a dio i u rakiju. Zaista je lijepo ovih dana u svetomartinskom kraju gdje vrijedne ruke berača ubiru slatke plodove kupine i vitaminima bogatu aroniju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije