INA spašava Općinu Selnica i započinje postavljanje plinovoda

Danas (srijeda) su u Općini Selnica boravili predstavnici zagrebačke INA-e koji su se susreli s općinskim načelnikom Ervinom Vičevićem, te vlasnicima parcela preko kojih će INA prokopavati kanal i potom instalirati cijevi za plinovod koji će voditi od bušotine Vučkovec do sabirnog spremišta kod Zebanca.

Utvrđeno je kako će plinovod prolaziti naseljima Bukovec, Praporčan, Selnica i Zebanec, a vlasnici parcela su zamoljeni da uklone stabla drveća i voćaka, te da uberu ljetinu kako bi imali i koristi od dijela svojih zemljišta, premda će od INA-e dobiti isplaćenu odštetu za uništeno raslinje i poljoprivredne kulture.

Zanimljivost u ovom projektu je što će igralište NK Plavi u Prekopi biti potpuno prekopano i na njemu se više neće igrati utakmice. INA je NK Plavi Prekopa –Bukovec već isplatila odštetu od 100 tisuća kuna. Radovi na kopanju kanala i polaganja plinovoda započinje 1. kolovoza 2014. godine.

Načelnik Vičević ovom je prilikom predstavnike INA-e zamolio za dobivanje pozajmice kojom bi općina platila dug Geodetskom zavodu Split za geodetsko-katastarske izmjere, obzirom da je prethodna vlast novce za tu namjenu, nenamjenski potrošila. Općina bi INA-i novce vratila od sredstava koncesije koju će dobivati za eksploataciju plina na njezinom području.

Radi se o 1,2 milijuna, a u dogovor se uključila i Međimurska županija. INA je iskazala volju da pomogne, no sve zavisi o Ministarstvu financija koje mora odobriti cijeli postupak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije