Grad nudi popuste za plaćanje komunalnog doprinosa

Gradsko vijeće Grada Mursko Središće donijelo je odluku o dopunama Odluke o komunalnom doprinosu Grada Mursko Središće. U izmijenjenoj odluci piše da u sklopu mjere poticanja stambenog zbrinjavanja mladih obitelji, osobe do 35 godina starosti koje imaju prijavljeno prebivalište na području Grada najmanje godinu dana do dana donošenja rješenja o visini komunalnog doprinosa i koje stječu svoju prvu nekretninu, ostvaruju dodatni popust na utvrđenu visinu komunalnog doprinosa prema ostalim kriterijima od 30%.

Također, branitelji u postupku legalizacije bespravno sagrađenih objekata ostvaruju popust na obračunatu visinu komunalnog doprinosa u visini od 50% bez obzira na namjenu objekta koji je predmet legalizacije. U sklopu mjere poticanja poduzetničkih aktivnosti investitori koji grade gospodarske građevine, osim trgovačkih centara oslobađaju se plaćanja komunalnog doprinosa temeljem slijedećih kriterija:

– za investicije od 500.000,00 kn do 1.000.000,00 kuna u iznosu od 25% utvrđeog komunalnog doprinosa
– za investicije od 1.000.000,00 kn do 2.000.000,00 kuna u iznosu od 50% utvrđenog komunalnog doprinosa
– za investicije od 2.000.000,00 kn do 3.000.000,00 kuna u iznosu od 75% utvrđenog komunalnog doprinosa
– za investicije iznad 3.000.000,00 kuna u iznosu od 100% utvrđenog komunalnog doprinosa.

Vrijednost investicije utvrđuje se temeljem pisane izjave investitora ovjerene kod javnog bilježnika koji investitor je u roku od tri godine od dana izdavanja rješenja o komunalnom doprinosu dužan Gradu Mursko Središće računima opravdati vrijednost investicije. U vrijednost investicije ulaze ulaganja u proizvodni objekt (troškovi gradnje i priključenja objekta na komunalnu infrastrukturu – električna energija, plin, voda, kanalizacija) i ulaganja u opremu i strojeve.

Investitor je dužan Gradu Mursko Središće prilikom izdavanja rješenja o visini komunalnog doprinosa predati ovjerenu zadužnicu na iznos utvrđenog popusta temeljem kriterija kao instrument osiguranja za preuzetu obvezu ulaganja. Ukoliko je gospodarska građevina mješovite namjene i u sebi sadrži i stambeni dio, za stambeni dio se oslobođenje ne primjenjuje već se obračunava puni iznos komunalnog doprinosa temeljem važeće Odluke Grada Mursko Središće o komunalnom doprinosu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije