Načelnici potpisali pismo namjere za osnivanje EGTC regije

U okviru projekta EGTC Mura Regija financiranog iz IPA programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska, Općina Goričan održala je konferenciju za projektne partnere na kojoj su predstavljeni dosadašnji rezultati rada na projektu.

EGTC regija osniva se s ciljem promicanja prekogranične suradnje, te radi provođenja programa i projekata koji se financiraju iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Europskog socijalnog fonda te Kohezijskog fonda. U okviru projekta hrvatski projektni partneri općine Goričan, Donja Dubrava i Donji Vidovec izrađuju Strategije razvoja naselja i zajedničku turističku strategiju koje će predstavljati temeljni dokument za prijavu na sve fondove Europske unije.

O iskustvima oko osnivanja EGTC-a, te o zakonskim propisima govorili su načelnik općine Goričan Mario Moharić, zamjenik predsjednika SkupštineZala Nagy Kalman, pomoćnik ministra uprave Boris Milošević, te predstavnik mađarskog Ministarstva uprave Balasz Loppert. Konferenciji je bio nazočan dr. Jankai Norbert, ravnatelj Europske organizacije za prekogranične inicijative koji je govorio o procesima utemeljenja EGTC-a.

Osvrt na programe prekogranične suradnje dao je Tvrtko Čelan, programski manager Zajedničkog tehničkog tajništva iz Budimpešte. Na konferenciji su načelnici partnerskih općina potpisali pismo namjere za osnivanje EGTC regije. Slijedi donošenje Statuta organizacije, te postupak odobrenja od hrvatskog i mađarskog Ministarstva uprave.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije