Zahvaljujući Županiji i braniteljima stoka se ponovno vraća na MESAP

Šesnaesti međunarodni sajam poduzetništva “MESAP 2014” ove će se godine održati u Nedelišću od 13. do 15. lipnja. Sajam poduzetništva središnji je poslovni događaj za poduzetnike i obrtnike u široj regiji koja, uz Hrvatsku, obuhvaća Sloveniju, Mađarsku, Austriju, Njemačku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Italiju.

MESAP izlagačima i posjetiteljima nudi usluge u rangu regionalnih sajmova europskog tipa. U okviru “MESAPA” organizirani su: 16. Međunarodni sajam poduzetništva, 12. Sajam vina i vinarske opreme i nakon tri godine ponovno Stočarska izložba. Ovih dana u tijeku su intenzivne pripreme.

Direktor MESAP-a Vladimir Kirić kaže kako po naptucima Europske unije stoka više ne smije biti vezana već slobodno puštena, pa je postojeće bokseve potrebno pregraditi kako bi se dobilo njih 13 za oko 15 goveda.

– Zahvalnost za pomoć moramo iskazati Međimurskoj županiji na čelu sa županom Matijom Posavcem i njegovim zamjenikom Zoranom Vidovićem. Uz njih, od prvog dana u operativnim poslovima sudjeluju i Marijan Belčić te predsjednik Udruge poduzetnika i obrtnika općine Nedelišće Zlatko Tkalčec.

Pomoć su ponudili i u radove se dobrovoljno uključili članovi UDVDR-a ogranak Nedelišće i branitelji liječeni od PTSP-a Međimurske županije na čemu im zahvaljujemo – rekao je Kirić koji je radove obišao sa načelnikom Općine Nedelišće Darkom Daniom.

Dobrovoljcima će za završetak ovih radova biti potrebno oko 300 sati rada. Zamjenik župana Zoran Vidović kazao je kako je cilj životinje ponovno vratiti na sajam.

– Inicijativu smo pokrenuli jer je takvo nešto potrebno ovom kraju. Županija je dala svoj obol da se uz minimalne troškove prostor prilagodi EU standardima koji će zadovoljavati potrebe za narednih pet, šest godina. Za jesen se planira organizacija Agro MESAP-a za što očekujemo podršku Ministarstva poljoprivrede – rako je Vidović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije