Dionica Slemenice-Mačkovec-Šenkovec dobiva pješačko – biciklističku stazu

Započeli su radovi na obnovi ceste D 209, točnije o dionici izlaz Slemenice-Mačkovec-Šenkovec, dužine 3900 metara. Biciklističke trake bit će izgrađene s obje strane i u nivou sa kolnikom, širine 1,60 metara. Biciklističke staze u Mačkovcu projektirane obostrano i od kolnika su visinski odvojene uzdignutim rubnjakom, a biti će široke 1,80 metara.

Procijenjena vrijednost iznosila je 4.800 000,00 kn + pdv, dok je na javnoj nabavi najpovoljnija bila zajednica ponuditelja Tegra i Pavlic Asfalt Beton s ponudom u iznosu 3.800 000 + pdv. Ovaj projekt Hrvatske ceste sufinanciraju u iznosu od 55% prema trojnom ugovoru čiji su potpisnici uz Grad Čakovec i Općinu Šenkovec. Očekuje se da će radovi trajati oko tri mjeseca.

Najavljena su dva nova projekta grada Čakovca i Hrvatskih cesta, a radi se o rekonstrukciji raskrižja D3 (južna obilaznica) i Preloška, te raskrižja D3 i Kalničke ulice (Savska Ves). Prvo raskrižje proširivat će se s lijevim i desnim skretačima, a početak radova očekuje se u jesen ove godine. Raskrižje D3-Kalnička rekonstruirat će se u kružni tok, a izvođenje radova očekuje se u proljeće 2015. godine.

Zamjenik gradonačelnika Mario Medved najavio je pojačano održavanje prometnica na području grada Čakovca. “Ove godine u sanaciju prometnica uložit će se 2.000 000 kuna,  a počet će se sa sanacijom ulice O. Keršovanija, zatim V. Nazora, I.G.Kovačića te V. Nazora u Ivanovcu.”, rekao je zamjenik gradonačelnika Mario Medved te je istaknuo kako je Grad Čakovec prvi grad u Hrvatskoj koji koristi najnovije tehnologije  kod primjene asafaltnih mješavina u sanaciji svojih prometnica.

Konkretnije, to znači da se umjesto klasičnih asfaltnih mješavina ugrađuju vrlo tanki asfaltni slojevi koji svojom otvorenom strukturom povećavaju otpornost na klizanje (time direktno povećavaju sigurnost sudionika u prometu), osiguravaju dobru drenažu, iz porodice su niskobučnih mješavina, dugotrajniji su i ono najbitnije, jeftiniji su od klasičnih mješavina za 15%.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije