IPA program: Predstavljena Strategija razvoja općine Goričan

U petak 16. svibnja 2014. godine u Goričanu je održano predstavljanje dviju strategija razvoja, i to Strategija razvoja općine Goričan i zajedničke turističke strategije naselja  Goričan, Donje Dubrave i Donjeg Vidovca.

Strategije se izrađuju u okviru IPA programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska, u projektu Mura Region EGTC, kojim se formira grupacija općina iz dviju zemalja, s ciljem provedbe projekata i programa koji se financiraju iz Europskog fonda za ruralni razvoj, Europskog socijalnog fonda i Kohezijskog fonda.

U okviru izrade Strategija održano je ukupno 5 radionica sa predstavnicima civilnog i gospodarskog sektora, javnog sektora te sa poljoprivrednim subjektima. Strategija razvoja općine Goričan predstavlja temeljni dokument za prijavu na europske fondove i u potpunosti je usklađen s ciljevima razvoja Europske unije u razdoblju 2014. – 2020..

Strategija razvoja općine Goričan će se temeljiti na ciljevima koje su putem održanih radionica formirali stanovnici, poduzetnici,  predstavnici javnog i civilnog sektora, te lokalne akcijske grupe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije