Novi vozni red: Zbog uštede HŽ ukida vlakove, najviše koji voze vikendom

U cilju provođenja Programa restrukturiranja i daljnje racionalizacije poslovanja HŽ Putnički prijevoz će od 24. travnja 2014. djelomično promijeniti važeći vozni red. Promjene obuhvaćaju 10 posto opsega prijevozne usluge i većinom se odnose na vlakove koji voze vikendom.

Na nekim relacijama će umjesto vlakova voziti autobusi, a manji dio vlakova više neće voziti. Riječ je o vlakovima s vrlo malim brojem putnika te s velikom negativnom razlikom između prihoda i troškova. Promjene u voznome redu obuhvaćaju vlakove u lokalnom i daljinskom prijevozu na području cijele Republike Hrvatske te vlakove u gradsko-prigradskom prijevozu grada Zagreba.

Novim voznim redom ukida se vlak na relaciji Varaždin – Čakovec – Mursko Središće koji je iz varaždinskog kolodvora kretao u 16.15 sati i vlak koji je iz Murskog Središća prema Čakovcu vozio u 17.09 sati. Što se tiče novog voznog putnike najviše zanima relacija Kotoriba – Čakovec – Varaždin – Zagreb.

Tako se primjerice nedjeljom i blagdanom ukida linija Zagreb – Kotoriba s polaskom iz Zagreba u 11.08 sati. Vikendom i blagdanom više neće voziti vlak koji iz kolodvora Kotoriba prema Zagrebu kretao u 18.17 sati. Vikendom i blagdanom ukidaju se još nekoliko linija.

Iz HŽ Putničkog prijevoza pojašnjavaju da se ukidaju oni vlakovi na kojima je bilo svega nekoliko putnika pa su troškovi bili drastično veći od prihoda. Novi vozni red pogledajte klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije