Pružni prijelaz u centru Kotoribe dobiva najsuvremeniji oblik osiguranja

Na željezničkom – cestovnom prijelazu u Kotoribi, u samom centru mjesta, započeli su radovi. Kako bi saznali o kakvim je radovima riječi odgovor smo potražili u središnjici HŽ infrastrukture.

Tamo su nam rekli se modernizira sustav osiguranja, što znači da će se umjesto dosadašnjeg mehaničkog branika ugraditi novi uređaj za osiguranje željezničko-cestovnog prijelaza sa svjetlosno-zvučnom signalizacijom i polubranicima.

Takva vrsta uređaja je najsuvremeniji oblik osiguranja na križanju ceste i željezničke pruge u razini. S uređajem će biti upravljano automatski i neće više biti rizika od mogućnosti nezgoda koje bi mogao prouzročiti “ljudski faktor”. Podizanje razine osiguranja na ovom željezničkom prijelazu dio je Programa rješavanja  željezničko – cestovnih prijelaza na prugama HŽ Infrastrukture d.o.o., (konkretno na dionici pruge Kotoriba – Čakovec – državna granica).

– Ugradnjom novog uređaja svim sudionicima dodatno ćemo u cestovnom prometu poboljšati uočljivost znakova kojima se najavljuje prolazak vlaka, a djelatnicima održavanja uređaja bit će pojednostavljeno održavanje uređaja. Zbog postavljanja novog uređaja moglo bi povremeno doći do zatvaranja cestovnog prometa pa se unaprijed ispričavamo stanovnicima Kotoribe koji će zbog toga imati problema – ističu u HŽ infrastrukturi.

Radovi bi trebali biti završeni početkom svibnja 2014. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije