Ferro-preis kreće u zamjenu zastarjelog pogona tvrtke

Donosimo priopćenje iz Međimurske županije vezano za današnje (srijeda) objavljeno pismo nezadovoljne građanke:

“S obzirom na objavljeno pismo na Vašem portalu od strane nezadovoljne građanke grada Čakovca, a s obzirom da raspolažemo mjerodavnim informacijama koje su bitne za javnost želimo barem djelomično odgovoriti na postavljena pitanja te time probati pojasniti situaciju.

Direktor tvtke Ferro-preis Paško Vela
(članak iz 2011. godine vezan na ovu temu pogledajte klikom ovdje)

Vjerujemo da svi oni koji žive u blizini samoga pogona Ferro-preisa nemaju baš ugodnu situaciju u ovom trenutku te da su vjerojatno sa strpljenjem pri kraju, posebice ukoliko znamo da su pritužbe brojne, a na istu temu. Zagađivanje okoliša nikako nije prihvatljiva pozicija za nikoga, čak niti poduzeću koje zapošljava brojne Međimurke i Međimurce. A da brojni naši ljudi tamo rade smo se ovaj ponedjeljak i sami uvjerili prilikom posjeta ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka toj tvornici, a na inicijativu župana Matije Posavca.

Naime, upravo je župan inzistirao na obilasku tvornice da se jasno javnosti da na znanje da će novci dobiveni od resornog ministarstva biti utrošeni za zamjenu zastarjelog pogona tvrtke. Naravno, sve u svrhu stvaranja čim ugodnije okoline za življenje s jedne strane, ali i smanjenja troškova samog poduzeća, s druge.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak obišao je tvornicu Ferro-preis

Postupak rješavanja cjelokupne problematike (prvenstveno peći na koks…) je u tijeku, projekti su u postupku rješavanja i u ovom trenutku se čekaju odgovarajući papiri od strane HEP-a čime bi se pristupilo i rješavanju konkretnog problema. – ističe župan.

Da, činjenica je pojedine fotografije ukazuju na evidentne probleme, ali je i činjenica da gospodarstvo vapi za poslovima, da nezaposlenost raste, a s njime i nezadovoljstvo. Ferro-preis u ovom trenutku dogovara nove poslove i za 2015. godinu, planira povećanje proizvodnje, ali sve u okvirima novog planiranog sustava pogona tvrtke. I njima je samima u interesu završiti ovu fazu proizvodnje te smo uvjereni da će i HEP i Ferro-preis krenuti s realizacijom projekta za čišći Čakovec, kojeg mi svakako podržavamo.”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije