Podnesite zahtjev za oslobođenje plaćanja komunalne naknade

Grad Mursko Središće krajem mjeseca ožujka svim kućanstvima dostaviti će uplatnice, rješenja i obavijesti o plaćanju komunalne naknade. Iz Grada obavještavaju građane koji imaju uvjete za oslobađanje da mogu podnijeti zahtjeve za oslobađanje.

U obavijesti koja će biti dostavljena svakom kućanstvu su obrazloženi svi uvjeti i način podnošenja zahtjeva za oslobađanja plaćanja komunalne naknade, i to isključivo prema sljedećim kriterijima:

1) Ako kućanstvo po svim osnovama ostvaruje prihode po članu domaćinstva manje od 1.000,00 Kn. U prihode se ne uračunava prihod po osnovi socijalne pomoći,

2) Ako je obveznik plaćanja komunalne naknade – nositelj kućanstva ili njegov bračni partner, korisnik bilo kakvog oblika socijalne pomoći,

3) Ako je obveznik plaćanja komunalne naknade – nositelj kućanstva ili njegov bračni partner, osoba sa priznatom 80%-tnom tjelesnom invalidnošću.

4) Ako je obveznik plaćanja komunalne naknade – roditelj ili staratelj kronično bolesnog djeteta ili djeteta sa prirođenim anomalijama, do početka ostvarivanja samostalnih prihoda djeteta, a zbog povećanih troškova života nastalih temeljem troškova liječenja djece. Staratelji navedeno oslobođenje ostvaruju samo u slučaju ako bolesno dijete živi sa njima u zajedničkom kućanstvu. Pod pojmom kronično bolesne djece podrazumijevaju se slijedeće bolesti: cerebralna paraliza, epilepsija, šećerna bolest, teška astma, teške kronične neurološke bolesti (mišićna distrofija, multipla skleroza i druge teške bolesti prema nalazu liječnika specijalista), maligna oboljenja, djeca sa teškim psihičkim poremećajima. Pod pojmom prirođenih anomalija smatraju se sve prirođene anomalije koje značajno otežavaju kvalitetu života i samim time uzrokuju povećane troškove života, a osobito djeca sa Downovim sindromom, djeca sa prirođenim srčanim i bubrežnim bolestima ili prirođenim teškim anomalijama organa za kretanje i ostalih ekstremiteta.

Oslobađanje plaćanja odnosi se isključivo na tekuću godinu i ne prenosi se na sljedeću godinu stoga je zahtjev za oslobađanje plaćanja potrebno podnositi svake godine. Zahtjev se podnosi na obrascu kojeg možete dobiti i predati u Gradskoj upravi Mursko Središće, Trg bana Josipa Jelačića 10, 40315 Mursko Središće, radnim danom od 7 do 15 sati, osim ponedjeljkom kada je radno vrijeme od 7 do 16 sati  i petkom od 7 do 14 sati. Napominju još jednom da će se zahtjevi zaprimati u roku 15 dana od dana primitka rješenje ili uplatnica.

>>> Zahtjev za oslobođenje plaćanja komunalne naknade

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije