Andrej Gregorec više neće biti direktor Stanorada, odbacuje sve optužbe

Andrej Gregorec (61) više neće biti direktor Stanorada, čakovečke gradske tvrtke. Dogovorio je sporazumni odlazak s mjesta direktora, no ostat će raditi u Stanoradu, samo što još točno ne zna na kojem radnom mjestu.

Gregorec tvrdi da odlazak s direktorske dužnosti nema veze s pokretanjem istrage zbog utaje poreza. Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu podiglo je, naime, pred Općinskim sudom u Čakovcu u prosincu optužnicu protiv njega i tvrtke zbog kaznenih djela utaje poreza ili carine, te nezakonitog vođenja poslovnih knjiga.

Kad je afera izbila u javnost, Gregorec, šogor pokojnog SDP-ovog gradonačelnika Branka Šalamona, ponavljao je da neće podnijeti ostavku. – Nije istina da sam dobio otkaz. Dogovorio sam s gradonačelnikom sporazumni raskid ugovora za radno mjesto direktora. O tome smo već prije razgovarali jer će u Stanoradu doći do restrukturiranja. Bio sam u dilemi i napokon odlučio. To nema veze s istragom koja može trajati još godinu ili dvije – tvrdi Gregorec, te dodaje da će ostati raditi kao savjetnik, tehnički voditelj ili nešto slično.

O tome će još razgovarati s gradonačelnikom Stjepanom Kovačem, koji je danas potvrdio da je s Gregorcem dogovorio “makne s mjesta direktora”. Podsjetimo, Općinsko državno odvjetništvo tereti ga se da je tijekom 2011. i 2012., kao direktor tvrtke koja upravlja stambenim zgradama, koristio pravo na odbitak pretporeza po računima raznih dobavljača za investicijske radove na zgradama, iako se računi ne odnose na Stanorad.

– Trebali su biti evidentirani u odvojenom knjigovodstvu stambenih zgrada, ali on ih je evidentirao u poslovnim knjigama tvrtke i tako neosnovano iskoristio pretporez, čime je umanjio obvezu plaćanja PDV-a u iznosu većem od 180.000 kuna – objasnili su u ODO-u, koje ga tereti i da nije platio PDV u iznosu od gotovo 80.000 kuna na prijenos prava vlasništva za stan i garažu.

Sumnjiči ga se i da nije po zakonu vodio poslovne knjige. Gregorec, koji je Stanorad vodio 15 godina, optužbe odlučno odbacuje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije