Nema povećanja: Naknada za stručno usavršavanje ostaje 1600 kuna

Vlada Republike Hrvatske na 139. sjednici donijela je Odluku o visini novčane pomoći za nezaposlenu osobu koju je Hrvatski zavod za zapošljavanje uključio u mjeru stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa.

Iznos novčane naknade za stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa ostaje neto 1.600 kuna mjesečno. Visina novčane pomoći utvrđuje se razmjerno broju dana prisutnosti polaznika stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa.

Na istoj sjednici donijeta je i Odluka o načinu utvrđivanja novčane pomoći osobi osiguranoj na produženo mirovinsko osiguranje na temelju ugovora o radu na određeno vrijeme za stalne sezonske poslove. Osoba koja je provela na radu najmanje šest mjeseci kod istog poslodavca u kontinuitetu i koja će kod tog poslodavca raditi najmanje tri sezone ili je prethodno radila tri sezone, bez obzira da li je imala status osobe osigurane na produženo mirovinsko osiguranje na temelju ugovora o radu na određeno vrijeme za stalne sezonske poslove.

Novčana pomoć za prva tri mjeseca iznosi 60% bruto plaće koju je osoba ostvarila u tromjesečnom razdoblju koje je prethodilo prestanku radnog odnosa, ali ne može biti niža od iznosa novčane naknade na koju bi ostvarila pravo da je u statusu nezaposlene osobe. Novčana pomoć za preostalo vrijeme ostvarivanja pomoći iznosi 50% novčane pomoći utvrđene za prva tri mjeseca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije