Održana druga radionica za izradu Strategije razvoja Grada Čakovca

U četvrtak 9. siječnja održana je druga radionica Radne skupine za izradu Strategije razvoja Grada Čakovca za razdoblje od 2014. do 2020. Kako bi se utvrdila uspješnost provedbe strateškog plana prethodnog razdoblja, točnije Strateškog plana gospodarskog razvoja za razdoblje od 2005. do 2012., na radionici je kao uvod prezentirano što je od svega planiranog ostvareno.

Na temelju provedene ankete među članovima Radne skupine na prvoj radionici i pripremljene sinteze ključnih riječi, članovi Radne skupine izvršili su bodovanje kako bi se izdvojile najzastupljenije misli koje će pomoći oblikovanju vizije u Strategiji razvoja. S ciljem određivanja dugoročnih ciljeva zatim je provedeno usklađivanje područja djelovanja i življenja u Gradu Čakovcu.

Krenulo se s formiranjem kataloga projektnih prijedloga, pozvani su svi članovi Radne skupine na prijavu projektnih prijedloga, a u prijavi projekata mogu sudjelovati i svi građani. Na službenoj web stranici Grada Čakovca objavljen je prijavni obrazac. Članovi Radne skupine svoje su ideje i znanja izmjenjivali u konstruktivnim raspravama.

Odražavanje treće radionice planirano je za drugu polovicu mjeseca veljače na kojoj se planira kreiranje teksta vizije, izrada SWOT analize, utvrđivanje strateških ciljeva temeljem razvrstanih područja djelovanja te imenovanje stručnih timova koji će vršiti razradu prioriteta i mjera.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije