Projekt za bolje informiranje potrošača “Pročitao sam i slažem se!”

Projekt Regionalne organizacije zaštite potrošača (ROZP) kao nositelja u suradnji s Udrugom za zaštitu potrošača Potrošački centar iz Rijeke, Vukanovčar – društvom za zaštitu potrošača Međimurja, Udrugom potrošača Grada Vukovara i Potrošač – hrvatskim savezom udruga za zaštitu potrošača pod nazivom “Pročitao sam i slažem se!” sa sadržajem “usluge elektroničkih komunikacija” je prihvaćen na natječaju za sufinanciranje projekata Udruga za zaštitu potrošača u 2013. godini koji je raspisalo Ministarstvo gospodarstva 7. studenog 2013. za područje informiranje i edukacije potrošača.

Osnovna bit projekta “Pročitao sam i slažem se!” je informiranje i edukacija potrošača, te unapređenje kvalitete korištenja elektroničkih komunikacija koje se zasniva na poznavanju svojih obaveza i prava. Projekt će podići informiranost i znanje potrošača iz područja elektroničkih komunikacija punoljetnih građana (ciljana populacija) Republike Hrvatske, potencijalnih korisnika usluga elektroničkih komunikacija. 

U fazi izrade projekt su pismima potpore i namjerom sufinanciranja u okviru svojih mogućnosti poduprli Karlovačka i Međimurska županija, gradovi Karlovac, Opatija, Rijeka, Slunj i Vukovar te općina Gornji Mihaljevec, a dijelom Projekt financira Organizacija ROZP i udruge partneri iz sredstava članarine. Projekt se kao modularni konglomerat provodi kao jedinstvena djelatnost.

Projektne aktivnosti se provode paralelno, uz angažiranje svih planiranih snaga uz medijsko praćenje na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini, te objavama i kontaktima s potrošačima preko društvenih mreža Facebook, Twiter i Skype. U županijama koje nisu neposredno obuhvaćene projektom dostavit će se promotivni materijali, a sadržaje projektnih aktivnosti će moći pratiti i uključiti se preko narečenih društvenih mreža i mrežnih stranica udruga provoditelja i partnera te na mrežnoj stranici projekta www.elektronika.rozp.hr.

Na taj način se svi potrošači Republike Hrvatske mogu uključiti u projekt i bit će posredno obuhvaćeni njime. Troškovi provedbe su 142.986,93 kune, od čega je Ministarstvo gospodarstva prihvatilo sufinanciranje 65.826,93 kn ili 46%, ostalih 77.160,00 kn ili 54% će sufinancirati regionalna i lokalna samouprava Republike Hrvatske.

U ovom projektu su po prvi puta u Hrvatskoj primijenjene odrednice Zakona o zaštiti potrošača o obvezi regionalne i lokalne samouprave u potpori udrugama za zaštitu potrošača. Očekuju da će se potpori projektu pridružiti i sve regionalne i lokalne samouprave koje to nisu učinile u fazi izrade projekta jer sada imaju dokaz o ozbiljnosti i transparentnosti projekta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije