Porezna odobrila otpis duga, ali tvrtka Teus-BB ipak završila u stečaju

Tvrtka Teus-BB vlasnika Borisa Bratinšćaka iz Savske Vasi koja je početkom ove godine zapošljavala 55 radnika zbog duga državi, koji je u godinama krize dosegao gotovo 7 milijuna kuna, otišla je u stečaj, piše portal Stav.

Do stečaja i otkaza je došlo zato što zaposlenici Ministarstva financija nisu željeli priznati vlastitu proceduralnu pogrešku, a nitko od djelatnika Porezne uprave nije bio na ročištu gdje su vjerovnici odlučivali o sudbini te tvrtke.


Sud potvrdio da se dogodio previd

Ministarstvo financija je u dva navrata, u dva žalbena rješenja odbilo priznati pogrešku, a tek nedavno je Trgovački sud u Varaždinu potvrdio da se u slučaju predstečajne nagodbe Teus BB dogodio previd. Tvrtka je podnijela prijedlog za predstečajnu nagodbu, u travnju je Porezna uprava odobrila Plan restrukturiranja tvrtke i otpis 30 posto duga.

No, Financijska agencija donosi negativno rješenje, tvrtka odlazi u stečaj, a 51 radnik dobiva otkaz zato što se predstavnici Porezne uprave nisu pojavili na ročištu kada se odlučivalo o planu restrukturiranja tvrtke.

– Prema pismu namjere od 9. travnja ove godine, kojeg smo dobili od Ministarstva financija – Porezne uprave, stajalo je da se Porezna slaže da nam se otpiše 30 posto duga, a ostatak od 70 posto otplatili bi u roku od pet godina uz kamatu od 4,5 posto. No, Fina je već donijela rješenje o obustavi predstečajne nagodbe, jer je država, odnosno tijela javne uprave i trgovačka društva u većinskom državnom vlasništvu kao i FINA-e glasali protiv plana restrukturiranja – kazao je Bratinšćak.

Cijeli članak pročitajte klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije