Studenti Međimurskog veleučilišta kao treneri društvenog poduzetništva

Na koji način utjecati na smanjenje nezaposlenosti mladih, ekonomsku krizu, te kako potaknuti mlade u (društveno) poduzetničke pothvate, predstavljeno je na predavanju i predstavljanju projekta “MVP – Mladi, vrijedni, poduzetni” 18. studenog 2013. pred čak 90 studenata/ica Međimurskog veleučilišta u Čakovcu.

Projekt “MVP – Mladi, vrijedni, poduzetni” će provoditi udruga Autonomni centar – ACT zajedno s partnerima na projektu CEDRA Čakovec, Međimurskim veleučilištem, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje PU Čakovec i Tehnološko-inovacijskim centrom Međimurje d.o.o. Studenti/ice Međimurskog veleučilišta, njih čak 17, u toku projekta postati će treneri/ice društvenog poduzetništva, te će svoje znanje prenositi mladim (ne)zaposlenima osobama uspostavom modela tzv. “peer to peer” edukacije, koja se u europskim praksama pokazala kao vrlo uspješna za prenošenje znanja među mladima.

Model će se nadopuniti elementom inkubacije i podrške u start-up fazi poslovanja poduzetničkog pothvata mladih. Imajući u vidu da poduzetništvo u Europi godišnje generira 4 milijuna novih radnih mjesta te je jedan od ključnih faktora gospodarskog oporavka, a obrazovni sustavi u zemljama članicama EU ne nude prave temelje za razvoj poduzetničke karijere, te otežan pristup financiranju za poduzetničke aktivnosti, prepreke u pristupu tržištima, prevelike sankcije u slučaju neuspjeha te otežavajuće i usporene administrativne procedure, projektom “MVP- Mladi vrijedni poduzetni” utjecat će se na povećanje zainteresiranosti i edukacije mladih za samozapošljavanjem.

Mladi bi sami mogli otvarati radna mjesta, a projektom će se omogućiti studentima/icama Međimurskog veleučilišta i mladim (ne)zaposlenim osobama da razviju efikasne modele za razvoj svojih potencijala i ideja u lokalnim sredinama, koja dugoročno najviše gubi odlaskom i nezadovoljstvom mladih. Projekt je financiran sredstvima Ministarstva socijalne politike i mladih, a provodi se od 1. listopada 2013. do 30. rujna 2014.

Više o projektu saznajte klikom ovdje ili putem Facebook stranice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije