U Čakovcu završna akcija “Kupujmo hrvatsko” i “Vrijedne ruke”

U još jednoj tradicionalnoj promotivnoj akciji Hrvatske gospodarske komore “Kupujmo hrvatsko” i “Vrijedne ruke” oko 30 izlagača iz Međimurske županije i 130 izlagača iz ostalih krajeva Hrvatske predstavit će svoje proizvode u Čakovcu u subotu 14. rujna 2013. godine na Trgu Republike od 10 do 14 sati. Akcija “Kupujmo hrvatsko” 2013. započela je sredinom travnja u Zagrebu, a završna ovogodišnja akcija održat će se na sjeveru Hrvatske, u središtu grada Čakovca .

Promocija hrvatskih proizvoda kroz akciju “Kupujmo hrvatsko” započela je još 1997. godine kao ideja da se prepoznaju, označe i izdvoje kvalitetni hrvatski proizvodi te im se od tada dodjeljuju znakovi “Izvorno hrvatsko” i “Hrvatska kvaliteta”. Ova manifestacija započela je u sklopu Projekta vizualnog označavanja proizvoda, a do danas je dobila razmjere sveobuhvatne nacionalne akcije s velikim gospodarskim i društvenim značenjem.

Njezin najširi cilj je nacionalna homogenizacija strateških gospodarskih interesa zemlje i podizanje nacionalne svijesti o vlastitim vrijednostima. U sklopu akcije “Vrijedne ruke” Komora nastoji promovirati i sve one tvrtke, obrte, zadruge, udruge, OPG-e te pojedince koji svojim radom, znanjem i umijećem pridonose razvoju različitosti hrvatskoga gospodarstva, a istodobno ostvaruju dobrobit za sebe i svoju obitelj.

Akcija “Kupujmo hrvatsko” i “Vrijedne ruke” prepoznata je i prihvaćena kod svih naših građana. Tome u prilog govore brojne ankete rađene na reprezentativnom uzorku, od kojih je posljednja pokazala kako je čak 96,5% građana čulo za akciju, a 92% ih podupire kupovinu hrvatskih proizvoda. Na jednak način akciju su prepoznali i poduprli naši vrijedni proizvođači koji se svake godine u sve većem broju odazivaju i sudjeluju u njoj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije