Prva tvrtka u TICM uspješno završila proces inkubacije

Prva tvrtka u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje uspješno završila proces inkubacije.

Nakon dvije i pol godine poslovanja u inkubatoru Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje (TICM), konzultantska tvrtka Superna d.o.o. postala je prva tvrtka koja je uspješno završila proces inkubacije. Ulaskom u inkubator, za što je potrebno zadovoljiti kriterije definirane pravilnikom o inkubaciji, novoosnovane tvrtke od samog početka imaju vrhunske materijalne uvjete za rad. Tvrtkama su uz novoobnovljene uredske prostore sa svom potrebnom infrastrukturom, dostupne: soba za sastanke, multimedijalna dvorana, informatička učionica te vrhunski opremljen informatički laboratorij.

Kako bi se osigurala dodatna udobnost i motivacija za rad, tu je i čajna kuhinja, a u ove vruće dane potrebno je spomenuti i tuševe koji su na raspolaganju zaposlenicima. Uz vrhunske materijalne uvjete inkubiranim tvrtkama stalno na raspolaganju stoje i zaposlenici TICM-a koji uz rješavanje operativnih pitanja pružaju i savjetodavne usluge iz različitih područja poslovanja iz tehnološkog, marketinškog i financijskog aspekta poslovanja. Inkubiranima je olakšano sudjelovanje u nizu edukacija, seminara i konferencija koje se održavaju u TICM-u, a dodatni sinergijski efekt daje koncentracija obrazovanih i proaktivnih ljudi na jednom mjestu.

Superna d.o.o. je konzultantska tvrtka koja je nastala na ideji održivog lokalnog ekonomskog razvoja. Cilj poslovanja tvrtke je pružiti pravovremenu tehničku i savjetodavnu podršku tvrtkama i institucijama te javnoj upravi na području financiranja projekata i poduzetničkih ideja kroz EU fondove. Superna d.o.o. poduzetnicima pruža uslugu savjetovanja pri izradi strateških, marketinških i investicijskih planova, organizacijskom razvoju i upravljanju ljudskim resursima te financiranju poduzetničkih poduhvata.

O svojem iskustvu tijekom dvije i pol godine rada u inkubatoru TICM-a, Tania Reisinger, suradnica za ekonomski razvoj u tvrtci Superna d.o.o., kaže:

“S obzirom na vrstu usluga koje tvrtka Superna d.o.o. pruža, inkubacija u TICM-u bila je strateška odluka. Na početku, kad smo se trebali profilirati na lokalnom tržištu, je inkubacija u TICM-u pružila tvrtci reprezentativno okruženje, odličnu infrastrukturu i lokaciju u centru grada. Tijekom inkubacije nastojali smo iskoristiti svu infrastrukturu relevantnu za naše poslovanje. Radi što uspješnije realizacije projekata i povećanja znanja potencijalnih korisnika o korištenju EU fondova, Superna je u prostorijama TICM-a organizirala edukativne seminare i radionice za ciljne skupine poduzetnika i predstavnike lokalnih samouprava. Ostvarili smo dobru suradnju s ostalim tvrtkama i institucijama u cijelom kompleksu koje su rezultirale različitim zajedničkim projektima.

Ured tvrtke seli se u vlastite prostore na adresu: Radnička 15, Savska Ves, 40000 Čakovec gdje ćemo svojim klijentima i dalje pružati vrhunsku uslugu u skladu s njihovim potrebama. Nakon dvije godine u TICM-u, možemo reći da smo zaista ostvarili ciljeve zbog kojih smo došli u ove prostore te da i dalje namjeravamo koristiti prostorije i infrastrukturu TICM-a, ali prepuštamo naše prostorije ostalim novoosnovanim tvrtkama kojima inkubacija može pomoći u pokretanju održivog poslovanja.”

Možemo dodati i da je boravak u TICM-u, osim za samu tvrtku, bio i od koristi TICM-u i ostalim institucijama koje djeluju u Centru znanja Međimurske županije, a neizravno i široj lokalnoj zajednici. Kao primjer možemo spomenuti aktivno sudjelovanje tvrtke u pilot-projektu Crowd Storming koji je pokrenuo TICM, a fokusiran je na povezivanje studenata tehničkih fakulteta s informatičkim tvrtkama kroz rad studentskih timova na konkretnim projektima. Superna je radila i kao savjetodavna tvrtka u drugoj fazi razvoja koncepta Centra znanja Međimurske županije koji se upravo priprema za financiranje iz Strukturnih fondova EU.

U Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje trenutno još uvijek ima slobodnih uredskih prostora, a zainteresirani mogu dodatne informacije o uvjetima inkubacije dobiti na internetskim stranicama TICM-a (www.ticm.hr) ili na broj telefona 040 499 405.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije