Priključenje na vodovod Hlapičina pod upravljanjem Međimurskih voda

Grad Mursko Središće putem Vijeća mjesnog odbora Hlapičina obavještava sve mještane Hlapičine da je sukladno članku 212. Zakona o vodama Narodne novine broj 153/09, 130/11 i 56/2013) svaki vlasnik građevine, odnosno vlasnik druge nekretnine dužan priključiti svoju građevinu, odnosno drugu nekretninu na komunalne vodne građevine sukladno odluci o priključenju, a najkasnije u roku od jedne godine od dana obavijesti isporučitelja vodne usluge o mogućnosti priključenja.

Temeljem Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o vodama (Narodne novine broj 56/2013) Gradsko vijeće Grada Mursko Središće je na prvoj sjednici održanoj dana 17. lipnja 2013. godine izmijenilo Odluku o priključenju na komunalne vodne građevine te je ukinuta naknada za priključenje kojim ukidanjem je znatno pojeftinilo priključenje na vodovod.

Naime, prilikom priključenja vlasnik građevine koja se priključuje, od stupanja na snagu Izmjena i dopuna Odluke o priključenju na komunalne vodne građevine plaća samo stvarne troškove priključenja koje mu na temelju stvarno izvedenih radova utvrđuje pružatelj vodnih usluga – Međimurske vode d.o.o. (troškovi iskopa i zatrpavanja, troškovi postavljanja šahtova i mjernog uređaja) bez obveze plaćanja naknade za priključenje koja je bila prihod Grada i koja je iznosila najmanje 25% prosječne bruto mjesečne plaće u RH u protekloj godini za stambene objekte do 200 m2 (povećanjem površine objekta povećavao se i iznos naknade).

Nadalje, napominju da je člankom 243. Zakona o vodama kao prekršaj utvrđeno nepriključivanje na komunalne vodne građevine za koji se može izreći novčana kazna koja za fizičke osobe iznosi od 1.000,00 kuna do 5.000,00 kuna, dok za pravne osobe iznosi od 10.000,00 kuna do 50.000,00 kuna.

Postupak provodi Prekršajni sud, a novčane kazne uplaćivati će se u državni proračun RH Stoga mole mještane Hlapičine da se u što većem broju, radi priključenja na vodovodnu mrežu, jave pružatelju vodnih usluga – Međimurskim vodama d.o.o. kako bi sklopili ugovor o priključenju.  

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije