Razmijenjena iskustva na forumu gospodarstvenika Međimurja u Zagrebu

U četvrtak 6. lipnja u sklopu Dana Međimurja u Zagrebu, koje je i ovo godine organiziralo Zavičajno društvo Međimurje održao se peti Gospodarski forum gospodarstvenika Međimurja.

S početkom u 11 sati u Vijećnici Hrvatske gospodarske komore započeo je skup pod vodstvom počasnog predsjednika društva dr.sc. Danijela Režeka i predsjednika izvršnog odbora Franje Šoltića, koji je ujedno i otvorio forum sa nekoliko uvodnih riječi.

Od ukupno 200-tinjak gostiju, kojima je bio upućen direktan poziv, odazvala se samo četvrtina njih. Vrijedno je za spomenut one, koji su izdvojili svoje vrijeme, kojega i nemaju previše obzirom na njihovu djelatnost, kako bi pridonijeli suradnji i poboljšanju uvjeta poslovanja međimurskih poduzeća.

Među njima se istaknula zamjenica pročelnika za gospodarstvo grada Zagreba Nela Jurić koja je naglasila važnost održavanja suradnje grada Zagreba i Zagrebačke županije sa Međimurskom županijom.

– Ako si sami ne uzmemo, nitko nam neće dati, izjavio je Branko Antalašić iz Hrvatskog kulturnog društva “Međimurje-Ljubljana”koji je ujedno i upozorio na činjenicu kako je broj nezaposlenih osnova problema svakog gospodarstva, pa tako i međimurskog, jer brojni Međimurci odlaze u inozemstvo u potrazi za radnim mjestima.

Veliki austrijski interes ulaganja u međimurska mala i srednja poduzeća

Glavni uponomoćenik Hrvatske industrijske trgovinske komore Slavko Begić govorio je o velikom austrijskom interesu ulaganja u Hrvatsku, a posebice u međimurska mala i srednja poduzeća. Stručna i povoljnija radna snaga, brzo dobivanje dozvola i položaj Međimurja rezultiraju tolikim interesom austrijskih, ali i ostalih stranih ulaganja.

Na skupu je naš poznati poduzetnik, predsjednik Uprave Međimurjepleta d.d. Alojzije Sobočanec pohvalio sva međimurska poduzeća koja postižu pozitivnu trgovinsku bilancu.

Napredak međimurskog gospodarstva i preko povezivanja naših iseljenih Međimuraca

Nedavno izabrani međimurski župan Matija Posavec tako se nadovezao na geografski položaj Međimurja, koji utječe na potencijalne investitore, govorio je o želji ponosnih Međimuraca da Međimurje ostvari sve veću prepoznatljivost u regiji te naglasio suradnju Zavičajnog društva “Međimurje” sa Udrugom studenata, koja također reprezentira Međimurje u Zagrebačkoj županiji.

– Veliki naglasak u napretku međimurskog gospodarstva vidim u povezivanju iseljenih Međimuraca iz različitih dijelova Europe i svijeta, s ciljem ulaganja u naše lijepo Međimurje, izjavio je župan Posavec.

Sa par riječi obratio se i predsjednik Udruge studenata Međimurja Deni Oreški, koji je istaknuo ulogu studenata u promicanju Međimurja te pohvalio nedavno održan sajam “Tko smo? Što smo? Odakle smo?”.

Naše jakosti su strateški položaj, kvalitetna radna snaga te velika mogućnost iskorištavanja obnovljivih izvora energije

Razmjenom iskustva poduzetnika na forumu se željelo doprinijeti na suradnji i promicanju međimurskih poduzeća izvan županije ali i Republike Hrvatske. Strateški položaj, kvalitetna radna snaga te velika mogućnost iskorištavanja obnovljivih izvora energije najznačajnije su karakteristike Međimurja, koje pokazuju optimizam u suradnji sa Europskom Unijom i ostalim zemljama svijeta.

Nakon završetka foruma, održao se kratki domjenak u prostorijama gospodarske komore.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije