Međimurski obrtnici pred Ministarstvom poduzetništva i obrta!

Jedna od točaka dnevnog reda današnje sjednice Vlade Republike Hrvatske je Nacrt prijedloga Zakona o obrtu koji je unatoč primjedbama i zahtjevima Hrvatske obrtničke komore ostao nedorečen.

Naime, osnovni zahtjev obrtnika da se izjednači njihov položaj u odnosu na druge gospodarske subjekte, posebice u pogledu odgovornosti, nudi samo djelomično rješenje s kojim obrtnici ne mogu biti zadovoljni. Hrvatska obrtnička komora razočarana je što nije dobila podršku resornog Ministarstva poduzetništva i obrta, čije je osnivanje tražila. Ovakav zakon, ističu obrtnici, znači devastaciju obrtničke struke i ugrožavanje zaštite potrošača. Stoga se opravdano pitaju hoće li sutra obrtništvo uopće postojati.

U nadi da će ova Vlada i Ministarstvo biti dovoljno mudri, nastaviti dijalog i poslušati struku, u cilju zaštite i unapređenja položaja obrtnika, međimurskim su se obrtnicima danas (četvrtak, 16.svibanj 2013.) pridružile kolege iz većine obrtničkih komora, te su pred Ministarstvom poduzetništva i obrta ministra Marasa podsjetili na svoje zahtjeve.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije