Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
Carinska uprava objavila nove cijene cigareta od sutra, neke i pojeftinjuju
Ilustracija

PROMJENE ZA ODREĐENE MARKE

Carinska uprava objavila nove cijene cigareta od sutra, neke i pojeftinjuju

Promjena vrijedi od 29. siječnja...

Od ulaska u eurozonu početkom ove godine, građani pomno prate cijene proizvoda koje kupuju te dolazi li do poskupljenja. Među proizvodima koji su poskupjeli našle su se i pojedine vrste cigareta, no neke će od sutra ipak biti jeftinije.

Carinska uprava izvijestila je početkom 2023. godine kako su pojedine tvrtke od 1. siječnja promijenile maloprodajne cijene, a nova promjena dolazi i sutra, 29. siječnja.

Naime, Carinska uprava objavila je na svojim stranicama kako su pojedine tvrtke prijavile, sukladno članku 89. Zakona o trošarinama ("Narodne novine“, broj 106/2018. i 121/2019. i 144/2021.), promjene maloprodajnih cijena za određene marke cigareta.

Riječ je o tvrtkama TDR d.o.o., Philip Morris Zagreb d.o.o., LEGENDA PROMET d.o.o., JT International Zagreb d.o.o., Pogon Kooltura d.o.o. te Veletabak d.o.o. Cigarete za koje su izvršene promjene maloprodajnih cijena u eurima iskazane su i označene žutom bojom u tablici koju donosimo u nastavku, a koju je objavila Carinska uprava na svojim internetskim stranicama OVDJE.

 

Najnovije

Reci što misliš!