prijem za novog predsjednika

U MEĐIMURJU 1.544 OBRTA Predsjednik Obrtničke komore Međimurja Dražen Novak na prijemu kod župana Posavca

- Dolazim s dobrim vijestima koje kažu da na području Međimurske županije trenutno djeluju 1.544 obrta, što je za 56 više u odnosu na prošlu godinu - rekao je Dražen Novak

Župan Međimurske županije Matija Posavec priredio je prijem za novoizabranog predsjednika Obrtničke komore Međimurja Dražena Novaka, iskusnog obrtnika iz Preloga. Župan je gostu dobrodošlicu poželio s predsjednikom županijske Skupštine Dragutinom Glavinom te pročelnikom Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Darkom Radanovićem.

“Raduje me činjenica da pred vas danas dolazim s dobrim vijestima koje kažu da na području Međimurske županije trenutno djeluju 1.544 obrta, što je za 56 više u odnosu na prošlu godinu. Ostvarujemo rezultate unatoč izazovnim vremenima te dokazujemo da možemo uspjeti imamo li viziju. U ime članova Obrtničke komore Međimurja zahvaljujem našem županu Matiji Posavcu i čelništvu Županije na dugogodišnjoj suradnji i podršci”, rekao je predsjednik OKM-a Dražen Novak, posebno istaknuvši pomoć Županije pri stipendiranju učenika koji se školuju za deficitarna obrtnička zvanja.

Projekt se, podsjetimo, provodi od 2003. godine, otkada je više od 500 mladih dobilo stipendije u ukupnoj vrijednosti od tri milijuna kuna. Time su Obrtnička komora Međimurja i Međimurska županija s partnerima (međimurskim gradovima i općinama) motivirali mlade da  upišu programe u strukovnim školama te steknu zvanja koja im pružaju sigurno zapošljavanje jer tržište za njima vapi.

“Suradnju nastavljamo i dalje ne samo našim zajedničkim projektom stipendiranja učenika koji se obrazuju za deficitarna obrtnička zvanja – jedinstvenim u Hrvatskoj – već i drugim modelima direktne pomoći. Samo tijekom ove godine Međimurska županija je za promotivne aktivnosti Obrtničke komore Međimurja kao dugogodišnji projekt, za stipendije te druge oblike pomoći u ovaj važan segment gospodarstva uložila oko pola milijuna kuna.

Vjerujemo da su sveobuhvatnost i konstruktivnost naše suradnje kao i direktna pomoć kojom potičemo razvoj obrtništva doprinijeli dobrim rezultatima, naglasio je župan Matija Posavec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije