MEĐIMURSKE VODE d.o.o.

MEĐIMURSKE VODE Prepoznate kao kvalitetni pružatelj vodnih usluga u regiji

Međimurske vode su ovog utorka, 22. studenog bile domaćin stručnjacima iz vodnog sektora Srbije, u sklopu studijske posjete Republici Hrvatskoj koja je sastavni dio Programa EU podrške reformama u području vodnih usluga u Republici Srbiji.

Osnovni cilj ove posjete bilo je upoznavanje sudionika javnih komunalnih tvrtki iz Srbije i predstavnika nekoliko ministarstava Republike Srbije s primjerima dobre prakse u vodnom gospodarstvu na području Republike Hrvatske, a posjet je organiziran od strane tvrtke Eptisa Southeast Europe d.o.o. iz Beograda.

Predstavnici Međimurskih voda sudionike su upoznali s područjem rada te su uz stručno vođenje zaposlenika Međimurskih voda obišli lokacije uređaja za pročišćavanje u Čakovcu, laboratorija Međimurskih voda te najvećeg međimurskog vodocrpilišta, onog u Nedelišću. Sudionici su time dobili informacije o organizaciji i poslovanju javnih isporučitelja vodnih usluga u RH iz prve ruke, na primjeru Međimurskih voda, jednog od vodećih isporučitelja u RH. Ujedno, predstavnici Međimurskih voda, upoznali su sve prisutne o budućim planovima razvoja, naprednim poslovnim procesima nadzorno upravljačkog sustava vodoopskrbe i odvodnje te planovima za gradnju sunčane elektrane, instalirane snage 1,3 MW, na samom vodocrpilištu.

Po završetku obilaska, sudionici posjete izrazili su posebno zadovoljstvo što su imali prilike posjetiti Međimurske vode i na taj način dobiti niz zanimljivih i korisnih informacija, koje će im pomoći u daljnjem razvoju vodnih usluga i razvoju strategije vodnog gospodarstva. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije