Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
Ministar Butković o cijenama goriva: 'Doći ćemo do sniženja, ali pričekajmo odluku Vlade'
Duško Jaramaz/PIXSELL

NOVA INTERVENCIJA

Ministar Butković o cijenama goriva: 'Doći ćemo do sniženja, ali pričekajmo odluku Vlade'

- Što se tiče cijene goriva, danas će biti redovna sjednica Vlade oko toga, doći ćemo do sniženja, ali pričekajmo odluku Vlade. Da ja ne govorim nešto prije nego što Vlada donese odluku - rekao je jutros Butković

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković najavio je intervenciju Vlade u cijene goriva, prenosi N1

- Što se tiče cijene goriva, danas će biti redovna sjednica Vlade oko toga, doći ćemo do sniženja, ali pričekajmo odluku Vlade. Da ja ne govorim nešto prije nego što Vlada donese odluku - rekao je jutros Butković.

Vlada je na telefonskoj sjednici prije dva tjedna, podsjetimo, donijela Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata. Uredbom se, kako su naveli iz Vlade, najviše cijene određuju po formuli s 14-dnevnim obračunskim razdobljem. Marže u Uredbi su ograničene na 0,65 kuna po litri za benzin i dizel te 2,80 kuna po kilogramu za UNP za spremnike, a 6,20 kuna po kilogramu za UNP za boce. Cijena plavog dizela fiksirana je na 8,49 kuna po litri.

Prema tome su od 8. studenog cijene 11,58 kuna po litri za benzinsko gorivo, 13,19 kuna po litri za dizelsko gorivo, 10,16 kuna po kilogramu za UNP za spremnike, 8,49 kuna po litri za plavi dizel te 14,41 kuna po kilogramu za UNP za boce.

Od 25. listopada do 7. studenog, podsjetimo, Eurosuper 95 iznosio je 11,10 kuna po litri, dizel 13,44 kuna, a plavi dizel 8,49 kuna.

Najnovije

Reci što misliš!