Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
NOVE CIJENE GORIVA Od ponoći jeftiniji dizel i benzin
Duško Jaramaz/PIXSELL

DOBRE VIJESTI

NOVE CIJENE GORIVA Od ponoći jeftiniji dizel i benzin

Gorivo će malo pojeftiniti...

Vlada je danas održala 151. telefonsku sjednicu na kojoj je donijela uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata. U skladu s donesenom uredbom, način izračuna najviše maloprodajne cijene jednak je za sva maloprodajna mjesta u RH za benzinsko i dizelsko gorivo, i to sukladno formuli sa 7-dnevnim obračunskim razdobljem i ograničenom maržom od 0,65 kuna po litri.

Cijena plavog dizela fiksirana je na 8,49 kuna po litri, piše HRT.

Uredbom se definira i najviša maloprodajna cijena ukapljenog naftnog plina (UNP, smjesa propan - butan za velike spremnike i za boce) na način da je marža za spremnike ograničena na 2,80 kuna po kilogramu, a u bocama je cijena ograničena na 13,94 kune po kilogramu.

Nove cijene bit će: 10,49 kuna po litri za benzinsko gorivo (smanjenje za 0,09 kuna); 12,19 kuna po litri za dizelsko gorivo (smanjenje za 0,10 kuna); 8,49 kuna po litri za plavi dizel; 9,99 kuna po kilogramu UNP-a za spremnike (porast za 0,30 kuna po kilogramu) i 13,94 kune po kilogramu UNP-a za boce.

Da nema mjera Vlade i da se maloprodajne cijene potpuno slobodno formiraju na nivou premija energetskih subjekata prije prve uredbe, iznosile bi: 12,37 kuna po litri za benzinsko gorivo; 14,23 kune po litri za dizelsko gorivo; 9,45 kuna po litri za plavi dizel; 11,84 kune po kilogramu UNP-a za spremnike i 16,58 kuna po kilogramu UNP-a za boce, piše HRT.

Najnovije

Reci što misliš!