Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
GOSPODARSTVO U MEĐIMURJU Raste broj tvrtki, ali i plaće
Sanjin Strukic/PIXSELL

POKAZATELJI SU DOBRI

GOSPODARSTVO U MEĐIMURJU Raste broj tvrtki, ali i plaće

Ono što veseli je podatak da su rasle i neto plaće, tako da je prosjek za prva prva tri mjeseca 6.820 kuna

Kad je riječ o međimurskom gospodarstvu, pokazatelji su dobri. Prošle godine je broj tvrtki porastao za 2,14 posto u odnosu na godinu prije pa ih je krajem lanjske godine u Međimurju bilo 3620. Naši su gospodarstvenici 2021. godine ostvarili prihod od 18,6 milijardi kuna, što je za gotovo 15 posto više nego 2020. godine, bilježi se i rast izvoza od 20 posto. Rastao je i uvoz i to za 25%, a uzrok tome je porast cijene materijala i energenata, čulo se na sjednici Gospodarskog Vijeća HGK – Županijske komore Čakovec.

Ono što veseli je podatak da su rasle i neto plaće, tako da je prosjek za prva prva tri mjeseca 6.820 kuna. Međimurske plaće niže su za 8,8 posto od hrvatskog prosjeka , ali je razlika manja nego prijašnjih godina.

- Ako usporedimo 2020. i 2021. godinu, imali smo rast plaće od 6 posto, rekao je Mladen Križaić, predsjednik Gospodarskog vijeća. Na sjednici se čuo i podatak da je u Međimurju krajem prošle godine bilo zaposleno 30 333 radnika što je za 20 manje u odnosu na godinu prije.

* Preuzeto iz Lista Međimurje, broj 3508

Najnovije

Reci što misliš!