Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
MEĐIMURSKE VODE Uz digitalizaciju do sigurne i pouzdane vodoopskrbe
Međimurske vode

POGLEDAJTE VIDEO

MEĐIMURSKE VODE Uz digitalizaciju do sigurne i pouzdane vodoopskrbe

Međimurske vode trenutno su u procesu modernizacije kompletnog centraliziranog upravljačkog sustava koje će doprinijeti još većem stupnju efikasnosti i boljem upravljanju vodoopskrbnim sustavom u realnom vremenu

Međimurske vode, javni isporučitelj vodnih usluga na području Međimurske županije, su po efikasnosti u upravljanju gubicima vode u samom svjetskom vrhu sukladno metodologiji Svjetske asocijacije za vode (IWA). Upravo je to rezultat aktivnih nastojanja tvrtke u postizanju digitalne transformacije s ciljem ostvarenja održivosti življenja i sigurnosti okoliša.

Uz pomoć kompanije Schneider Electric, Međimurske vode trenutno su u procesu modernizacije kompletnog centraliziranog upravljačkog sustava koje će doprinijeti još većem stupnju efikasnosti i boljem upravljanju vodoopskrbnim sustavom u realnom vremenu.

Korištenje naprednih tehnologija i efikasnija uporaba postojećih resursa predstavljaju imperativ za Međimurske vode, a suradnja sa kompanijom Schneider Electric omogućila im je implementaciju pametnih i naprednih rješenja.

Prvi korak odnosio se na uvođenje AVEVA™ System Platform sustava, čiju je integraciju proveo Schneider Electric u suradnji s tvrtkom Duplico, certificiranim AVEVA partnerom. Uz platformu je centraliziran čitav nadzorno-upravljački sustav što je omogućilo voditeljima i inženjerima 24-satni uvid u stanje niza objekata povezanih u sustav, praćenje i analizu operativnog rada kao i uvide u nastale kvarove, ali i njihovu prevenciju. Uz daljinski nadzor cijelog sustava, Međimurske vode tako osiguravaju još pouzdaniju i ekonomičniju opskrbu vodom.

Kao dio svoje usluge, Schneider Electric je, uz partnere, proveo i seriju treninga sa zaposlenicima Međimurskih voda kako bi samostalno mogli održavati sustav i provoditi osnovne dijagnostike.

„Schneider Electric ima odličnu tehničku podršku koja nam je od iznimne pomoći prilikom implementacije ideja i rada na sustavima vodoopskrbe, kao i odabira najboljeg tehničkog rješenja prilagođenog našim potrebama. Ujedno, prolazeći seminare i edukacije imamo priliku sva ta stečena znanja i vještine primijeniti za daljnji razvoj i održavanje naših sustava vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja“ izjavio je Bruno Palašek, voditelj nadzorno upravljačkog sustava odvodnje Međimurskih voda

Priča o unapređenju tu ne staje pa će Mursko Središće i naselje Donja Dubrava dobiti nove uređaje za pročišćavanje otpadnih voda. Radi se o uređajima koji se baziraju na Schneider Electric otvorenoj IoT EcoStruxure platformi, a čiju će integraciju provesti tvrtka Elektro-čelik.

„Najvažniji cilj nam je briga o zadovoljstvu korisnika vodnih usluga, te im želimo pružiti kvalitetnu uslugu vodoopskrbe i odvodnje te pročišćavanja otpadnih voda, uz primjenu najniže cijene vodnih usluga, jednostavnog postupka očitanja i naplate te pravodobnog i korisnog informiranja i efikasnog rješavanja svih reklamacija potrošača, jer su nam korisnici vodnih usluga važni i zbog njih smo tu“, nadodao je Palašek

Najnovije

Reci što misliš!