Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
ČATEKS D.D. Matija Bilandžija novi direktor tvrtke, izabran na mandat od četiri godine
Čateks

IZABRAN NOVI DIREKTOR

ČATEKS D.D. Matija Bilandžija novi direktor tvrtke, izabran na mandat od četiri godine

Na poziciju člana Uprave dolazi s pozicije financijskog direktora društva koju je obavljao osam godina

Čateks d.d. objavio je obavijest o imenovanju novog člana Uprave, direktora, od 1. rujna 2022. godine.

Nadzorni odbor Čateksa je na sjednici održanoj 20. srpnja imenovao Matiju Bilandžiju za člana Uprave (direktora) društva, na mandat od četiri godine, od 1. rujna 2022. do 31. kolovoza 2026. godine. Matija Bilandžija na poziciju člana Uprave dolazi s pozicije financijskog direktora društva koju je obavljao osam godina gdje je između ostalog bio zadužen za upravljanje sektorima operativnog poslovanja i investicija, a od 2016. godine obnašao je i funkciju predsjednika Nadzornog odbora.

Ima više od 10 godina profesionalnog iskustva u području kontrolinga, strategije i investicija, koje je stekao najvećim djelom unutar tekstilne industrije. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu 2008. godine, dok je na Poslijediplomskom sveučilišnom studiju Ekonomskog fakulteta u Zagrebu 2012. godine stekao titulu sveučilišnog specijalista financijskih tržišta i institucija. Dodatno je 2018. godine od strane Hrvatske zajednice računovođa i financijskih djelatnika, certificiran kao ovlašteni interni revizor za gospodarstvo. Od 2013. do 2014. godine zaposlen je na poziciji asistenta u reviziji, nakon čega je do danas na poziciji financijskog direktora u kompaniji Čateks, kojoj se pridružio na početku financijskog i operativnog restrukturiranja, koje je i izuzetno uspješno provedeno.

- Zadnjih nekoliko godina intenzivno se bavi vođenjem razvojnih i investicijskih projekata, od kojih je najveći sufinanciran od strane Europske unije i Europskog fonda za regionalni razvoj, pod nazivom „Razvoj multifunkcionalne negorive tkanine za dualnu namjenu“ ukupne vrijednosti preko 27 milijuna kuna. Najveći naglasak tokom operativnog restrukturiranja stavlja na transformaciju kompanije u izrazito napredni tehnološki segment s razvijanjem vlastitih R&D kapaciteta, kako bi se omogućila proizvodnja tehničkog tekstila i ostalih tehničkih materijala izrazito naprednih tehnoloških svojstava za vojnu industriju, medicinski sektor, prehrambenu industriju, građevinski sektor, automobilsku industriju i sl.

Od 2016. godine obnašao je i dužnost predsjednika Nadzornog odbora Čateks d.d. s čije pozicije je nedavno odstupio. Obzirom na ekstenzivno poznavanje poslovanja Čateksa u kojem je zaposlen proteklih 8 godina, nastaviti će transformirati kompaniju prema zahtjevnom tehnološkom segmentu s primjenom najmodernijih proizvodnih tehnologija koje će omogućiti proizvodnju materijala najviše moguće kvalitete po najvišim ekološkim standardima - kažu iz Čateksa.

- S velikim zadovoljstvom prihvaćam ovu funkciju te ću svakako nastaviti s dosadašnjom poslovnom transformacijom kompanije, provođenjem investicija te razvijanjem vlastitog R&D odjela, kako bi Čateks bio pozicioniranim među tehnološki najnaprednije proizvođače tehničkog tekstila u ovom dijelu Europe. Zahvalio bih se gospodinu Saboliću na njegovom angažmanu i doprinosu u poboljšanju ključnih segmenata poslovanja kompanije te mu želim puno uspjeha u njegovim novim poslovnim izazovima - izjavio je Matija Bilandžija prilikom imenovanja u Upravu Čateksa.

Najnovije

Reci što misliš!