DOSTI

ZAVRŠNA KONFERENCIJA Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom MŽ s partnerima uspješno privelo kraju projekt “Centar raDOSTI”

Dana 24. svibnja 2022. godine održana je završna konferencija projekta “Centar raDOSTI” financiranog iz Europskog socijalnog fonda u okviru Poziva “Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice”. Nositelj projekta bilo je Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, dok su partneri bili Grad Mursko Središće, Udruga za sindrom DOWN Međimurske županije, Matica umirovljenika Međimurske županije – podružnica umirovljenika Mursko Središće, Kulturno umjetničko društvo “Mura” Mursko Središće, Udruga Serjojnske mame i bebe. Suradnici na projektu bili su: Puhački orkestar Mursko Središće i Društvo “Naša djeca” Mursko Središće.

>> FOTOGALERIJA Završna konferencija

Projekt se provodio na području Grada Mursko Središće, koji je je projektni partner i imao je ulogu okupljanja organizacija civilnog društva i osoba s invaliditetom, članova DOSTI. Kroz projekt Centar raDOSTI Grad Mursko Središće je osigurao javni prostor na korištenje OCD-ima čime se stvorila mogućnost za kvalitetnije i sadržajnije djelovanje organizacija civilnog društva i osnaživanje kvalitete života lokalne zajednice. Trajanje projekta bilo je 24 mjeseca, od 29.05.2020. do 28.05.2022. Vrijednost projekta iznosila je 1.901.999,92 kn i u cijelosti se financirao iz Europskog socijalnog fonda.

Na početku konferencije voditelj projekta Božidar Zimić pozdravio je sve prisutne i zahvalio im na dolasku i suradnji u provođenju projekta.

Nakon toga predsjednica DOSTI MŽ Miljenka Radović Istaknula je kako se projekt provodio za vrijeme veoma izazovnog razdoblja, tijekom pandemije COVID 19 virusa te da je usprkos svim preprekama koje su se pojavile uspješno završen. Zahvalila se svim partnerima i suradnicima na uspješnoj suradnji, strpljenju i razumijevanju.

Voditelj projekta Božidar Zimić upoznao je prisutne sa provedenim aktivnostima i ostvarenim ciljevima projekta. Grad Mursko Središće ustupio je javni prostor na korištenje organizacijama civilnog  društva čime se stvarila mogućnost za kvalitetnije i sadržajnije djelovanje, a u Centru za kulturu “Rudar” Mursko Središće kroz 24 mjeseca održano je preko tisuću aktivnosti, u prosjeku više od 31 aktivnost na mjesećnoj razini. Time je povećan raspon usluga i aktivnosti koje su nudile organizacije civilnog društva i pridonijelo se obogaćivanju različitih sadržaja. Razvijeno je i provedeno 15 programa revitalizacije prostora u javnom vlasništu, objavljivan je kalendar događanja te je o istima izvještavano putem medija. Također, Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije u sklopu projekta Centar raDOSTI nabavilo je novo kombi vozilo prilagođeno za prijevoz osoba s invaliditetom.

Za kraj, prisutnima se obratio i gradonačelnik Grada Mursko Središće, Dražen Srpak, koji se zahvalio DOSTI na suradnji te je izrazio zadovoljstvo što je projekt uspješno priveden kraju. Zaželio je puno uspjeha DOSTI MŽ u daljnoj provedbi projekata te istaknuo kako se nada nekoj novoj projektnoj suradnji u budućnosti.

Konferenciji su nazočili: predstavnici partnerskih udruga, članovi Društva i umirovljenici koji su sudjelovali u kreativnim radionicama, djelatnici DOSTI MŽ, službenici Grada Mursko Središće i predstavnici medija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije