Austrijanci će graditi veliku praonicu radne odjeće i otirača

Austrijanci će graditi veliku praonicu radne odjeće i otirača

Kako smo već ranije najavili, u prvom tromjesečju 2014. godine u Čakovcu bi trebala početi raditi velika industrijska praonica radne odjeće i otirača austrijske tvrtke CWS boco, koja će zapošljavati 70 radnika.

U Čakovcu je danas međimurski župan Ivan Perhoč potpisao ugovor o prodaji zemljišta na području bivšeg vojnog poligona s predstavnicima investitora koji će uložiti 12,5 milijuna eura. U građevinske radove uložit će do 5,5 milijuna, a sedam u strojeve i opremu.

– U velikoj industrijskoj praonici prati će se radna odjeća i otirači, i to ne samo iz Hrvatske nego i iz susjednih zemalja – kazao je Senko Judin, direktor CWS boco Hrvatska, dodajući da je jedan od presudnih razloga za odabir Čakovca njegov moderan pročistač otpadnih voda, ali i brzina u rješavanja potrebnih dozvola.

Dva hektara zemljišta županija je prodala za 557.304 eura. Župan Ivan Perhoč kazao je da će nakon ovog prvog ugovora o prodaji zemljišta na području bivšeg vojnog poligona biti lakše uvjeriti ostale investitore da je ta poslovna zona atraktivna za ulaganje. Zadovoljan investicijom je i čakovečki gradonačelnik Branko Šalamon.

– Pregovori s investitorom trajali su godinu dana – kazao je Šalamon. Pročistač, dodao je, garantira da neće biti ekoloških incidenata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije