Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
PRE-KOM Kreće kontrola odvajanja otpada, onima koji otpad neće dobro odvajati slijede kazne
Pre-Kom

KONTROLA ODVAJANJA OTPADA

PRE-KOM Kreće kontrola odvajanja otpada, onima koji otpad neće dobro odvajati slijede kazne

- Korisnicima koji otpad ne odvajaju dobro izricat će se ugovorne kazne - kažu iz Pre-Koma

- Kako je uočeno da mali dio korisnika (ispod 0,5%) ne odvaja otpad dobro, obavljat će se stalne kontrole odvajanja otpada u crnim/zelenim, smeđim, plavim i žutim spremnicima, a korisnicima koji otpad ne odvajaju dobro izricat će se ugovorne kazne sukladno Odlukama JLS. Iznos ugovorne kazne za krivo odvajanje otpada iznosi 30 kuna bez PDV-a.

Korisnici koji se žele dodatno educirati ili neznaju odvajati otpad mogu na našoj web stranici edukacije pročiti sve naše upute za odvajanje otpada, a sve te upute bile su prije podijeljene svim korisnicima na kućne adrese.

Nažalost jedan još manji dio korisnika (ispod 0,1%) namjerno krivo odvaja otpad i time dovodi u pitanje okoliš u kojem živimo. Navesti ćemo jedan primjer gdje je jedan korisnik u spremnik za odvajanje otpada stavio kanistar sa otpadnim motornim uljem koje spada u problematični otpad i mora se predati u fiksnom ili mobilnom reciklažnom dvorištu. Otpadno motorno ulje može zagaditi tlo i podzemne vode te molimo korisnike da to ne rade jer samo čuvanjem okoliša ostaviti ćemo naša naselja čista i zdrava za našu djecu i unuke - objavili su iz Pre-Koma.

Na svojoj Facebook stranici objavili su i primjere krivog odlaganja u crne/zelene , smeđe i žute spremnike.

 

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video