Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
NOVE CIJENE GORIVA OD PONOĆI Spremnik benzina bit će jeftiniji 16,5 kuna?
Pixabay.com/Ilustracija

JEFTINIJI I DIZEL

NOVE CIJENE GORIVA OD PONOĆI Spremnik benzina bit će jeftiniji 16,5 kuna?

Prosječni spremnik dizela mogao bi biti jeftiniji za 6.5 kuna, a prosječni spremnik LPG-a mogao bi biti jeftiniji za 2 kune

Vlada je danas ukinula uredbu o ograničenju cijene naftnih derivata, a već od utorka nas na benzinskim crpkama čekaju nove cijene goriva. Podsjetimo, Vladinom uredbom eurosuper 95 od sredine listopada bio je limitiran na 11.10 kuna, a eurodizel na 11 kuna. 

Portal cijenegoriva.info objavio je neslužbene informacije o cijenama koje će biti na snazi od ponoći.

- Spremnik od 50 litara benzina mogao bi biti jeftiniji za 16.5 kuna, prosječni spremnik dizela mogao bi biti jeftiniji za 6.5 kuna, a prosječni spremnik LPG-a mogao bi biti jeftiniji za 2 kune - objavili su.

To bi značilo da će litra benzina od ponoći biti jeftinija u prosjeku oko 30 lipa, dizela oko 13 lipa i LPG-a oko 4 lipe.

- Uredba je u potpunosti ispunila cilj svog donošenja i od sutrašnjeg dana njezinim prestankom važenja dopustit ćemo da se maloprodajne cijene nafte i naftnih derivata formiraju slobodno - rekao je ministar Ćorić danas na sjednici Vlade i dodao kako se nada da do toga neće ponovno doći, no ako dođe, Vlada će, rekao je, ponovno reagirati. 

Najnovije

Reci što misliš!