Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
IVAN SENČAR 'Međimurje vapi za radnom snagom, a 1000 Roma koji su radno sposobni je nezaposleno'
Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

stanje sigurnosti

IVAN SENČAR 'Međimurje vapi za radnom snagom, a 1000 Roma koji su radno sposobni je nezaposleno'

- Zabilježen je porast kaznenih djela na štetu djece i obitelji te je velik problem nasilje u obitelji - rekao je načelnik Sokač

U Velikoj vijećnici Međimurske županije održana je 106. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Međimurske županije. Prisutne članove Gospodarsko-socijalnog vijeća u Međimurskoj županiji uvodno je pozdravio zamjenik župana Međimurske županije i predsjednik GSV-a Josip Grivec.

Nakon usvajanja zapisnika 105. sjednice, načelnik Policijske uprave Međimurske Ivan Sokač podnio je izvješće o stanju sigurnosti u Međimurskoj županiji u prvoj polovici 2021. godine. Istaknuo je da pandemija korona virusa uvelike utječe na statističke pokazatelje o sigurnosti u Međimurju. U području kriminaliteta zabilježeno je 14% manje kaznenih djela u odnosu na isto razdoblju prošle godine. Zabilježen je porast kaznenih djela na štetu djece i obitelji te je velik problem nasilje u obitelji.

„Stanje sigurnosti u Međimurskoj županiji ocjenjujemo dobrim, no ne bježimo od činjenice da postoje određeni problemi. Jedini smo predložili zakonske izmjene kojima bi se mogao riješiti dio postojećih problema. Provodimo brojne preventivne programe na području Međimurja, otvoreni smo za suradnju i prijedloge, dobili smo dodatne snage na ispomoć, no još je mnogo posla pred nama.“, kazao je načelnik PU međimurske Sokač.

Dopredsjednik GSV-a Ivan Senčar poručio je da probleme treba nazvati pravim imenom jer su u pojedinim slučajevima stvari izmakle kontroli:

„Moramo poslati jasnu poruku da Međimurje nije mjesto kriminaliteta, no veliki problem imamo s pripadnicima romske nacionalne manjine. Romi moraju prepoznati da im nudimo izlaz iz situacije korištenja socijalne pomoći i drugih naknada. Međimurje vapi za radnom snagom, a 1000 Roma koji su radno sposobni je nezaposleno.“

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!