Prvi saznajemo: Agromeđimurje pokrenulo predstečajnu nagodbu!

Prvi saznajemo: Agromeđimurje pokrenulo predstečajnu nagodbu!

Tvrtka Agromeđimurje d.d. Čakovec obavijestila je Zagrebačku burzu da je u srijedu 20. ožujka 2013. godine podnijela prijedlog za pokretanje postupka predstečajne nagodbe. 

Na naš upit oko razloga pokretanja samog postupka iz tvrtke smo dobili sljedeći odgovor:
 

Točno je da je društvo Agromeđimurje d.d. zbog problema sa likvidnosti dana 20.03.2013. godine podnijelo prijedlog za pokretanje postupka  predstečajne nagodbe. Navedeni postupak, Uprava društva bila je obvezna pokrenuti, a sukladno Zakonu o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi.

Naime, društvo Agromeđimurje već duže vrijeme muči muku sa osiguravanjem potrebne likvidnosti za održavanje sadašnjeg obujma poslovanja. Ukupan iznos dugovanja na dan pokretanja postupka iznosio je 52.627.069,00 kn.
 

Krajem 2012.  te početkom 2013. godine došlo je do rekonstrukcije Uprave društva. Nova Uprava odmah je pokrenula pregovore sa poslovnim bankama koje prate društvo, oko refinanciranja ukupnih obveza, no isti nažalost nisu urodili novim kreditnim aranžmanom.

Obzirom na činjenicu da je Porezna Uprava najavila blokadu računa svih subjekata sa dugom poreza većim od 50.000 kuna, a sukladno sa gore spomenutim Zakonom,  jedini razuman potez kako bi se poslovanje tvrtke nastavilo i u budućnosti, te kako bi se sačuvao veći dio od 209 radnim mjesta, bilo je pokretanje postupka predstečajne nagodbe.

Uprava društva ubrzano izrađuje plan operativnog i financijskog restrukturiranja društva koji će omogućiti dugoročni opstanak društva. Daljnji tijek postupka možete pratiti na web stranicama Fine.

Saša Novaković
Predsjednik Uprave

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije