Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
PREMIJER PLENKOVIĆ Cijena benzina ograničava se na 11,10 kuna, a dizela na 11 kuna
Miroslava Novak

NA ROK OD 30 DANA STABILIZIRAJU CIJENE

PREMIJER PLENKOVIĆ Cijena benzina ograničava se na 11,10 kuna, a dizela na 11 kuna

Cijena motornog benzina ograničava se na 11, kuna i 10 lipa, a za dizel na 11 kuna - kazao je premijer

Na sjednici Vlade bit će riječi o aktualnom stanju vezanom za potres i koronavirus. Na dnevnom redu je između ostalog Prijedlog uredbe o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije i Karlovačke županije, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona, kao i Nacrt konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopuni Zakona o minimalnoj plaći.

Na početku sjednice Vlade obratio se premijer Andrej Plenković

"Na temelju rasprave, kao što znate, imamo posebnu točku koja se odnosi na Uredbu oko zakona o naftnim derivatima i mogućnost Vlade da uređuje cijene. Mi smo uzeli u obzir nepredvidivost cijana nafte i odlučili iskoristiti da na rok od 30 dana stabiliziramo cijene. Cijena motornog benzina ograničava se na 11, kuna i 10 lipa, a za dizel na 11 kuna", kazao je premijer. 

Mi smo danas dostigli 55 posto cijepljenih odraslih najmanje jednom dozom. Potrošili smo dosad 3,5 milijuna doza. Udio odrasloih koji su dovršili cijepljenje je 51,6 posto", kazao je premijer. "Očekujem da nadležna tijela utvrde motive terorističkog napada na Banske dvore, tko stoji iza toga, tko je napadača naučio pucati. Vjerujem da će svi biti jednoznačni u osudi takvog napada.", kazao je premijer.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je da je Stožer od zadnje sjednice Vlade donio pet novih Odluka. "S obzirom da broj oboljelih, hospitalizirani i umrlih i dalje raste ne nalazimo mjesta opuštanju i relaksiranju mjera koje su na snazi", kazao je ministar. "Do 31. listopada je produljio primjenu epidemioloških mjera koje se odnose na ograničavanje okupljanja, korištenja zaštitnih maski za lice, rad trgovina, javni prijevoz i privremenu zabranu i ograničavanje prelaska preko graničnih prijelaza", dodao je. 

"Do ublažavanja i ukidanja nekih može doći jedino ako svi zajedno djelotvornije utječemo na ograničavanje učinaka epidemije što se najbolje može postići samo ako proširimo obuhvat cijepljenja  i pridržavamo se uvedenih epidemioloških mjera", rekao je Božinović. 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!