Općina Šenkovec pomaže svojim poduzetnicima

Općina Šenkovec pomaže svojim poduzetnicima

– I sam sam poduzetnik, direktor u firmi staroj preko 20 godina i imam kredit.  Ali meni niti banka niti općina ili grad nikada nisu došli i ponudili pomoć, smanjenje kamatne stope da bih lakše poslovao, da bih podigao poslovanje na novi nivo, da bih u krajnjem slučaju novom investicijom zaposlio nove radnike, kao što to danas nudi općina Šenkovec – napomenuo je zamjenik načelnika općine Šenkovec i kandidat za načelnika HNS-a na predstojećim lokalnim izborima Saša Horvat u svom obraćanju na konferenciji za novinare održanoj u Velikoj vijećnici u Općini Šenkovec.

– Danas smanjenje kamate od 2 % znači puno, pogotovo ako imate veće  investicijsko ulaganje, a upravo to danas ovdje predstavljamo, povoljnije uvjete financiranje gdje općina preuzima obvezu plaćanja 1 postotnog poena, jednako kao i banka, Hypo Alpe Adria Bank d.d. –  završio je Horvat.

Pobliže cijelu priču je ispred općine objasnio načelnik općine Vladimir Novak, kao inicijator cijelog projekta, zajedno s Nikolom Vargom, voditeljem poslovnog centra Hypo Alpe Adria Bank d.d. u Čakovcu.

– Krediti su namijenjeni malim i srednjim poduzetnicima, onima koji su možda i najviše pogođeni ovom krizom. Sva ulaganja u postrojenja, opremu, sve investicije koje će dovesti do novog zapošljavanja su dobrodošla u ovom novom kreditnom programu općine i banke za naše poduzetnike.

Rezerviran je iznos od 5 milijuna kuna koji će biti aktivan do kraja godine. Pozivam sve male i srednje poduzetnike u našoj općini da iskoriste ovu priliku. – napomenuo je Vladimir Novak, naglašavajući da je maksimalno vrijeme trajanja kredita 10 godina, a da će općina Šenkovec pratiti i sufinancirati prihvatljive kredite svo vrijeme trajanja kredita.

– Uvjete kredita kao i sve osnovne informacije će poduzetnici dobiti u informativnim letcima koje će uskoro dobiti putem pošte na svojim adresama. Pozivamo sve zainteresirane da nam se obrate u prostorijama banke u Čakovcu, te napominjemo da se niti jedan kredit neće moći odobriti bez prethodne suglasnosti same općine – zaključio je Nikola Varga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije