MEĐU NAJBOLJIMA NA SVIJETU

SVJETSKO PRIZNANJE Mala hiža iz Mačkovca opet dobila Michelinovu preporuku

U ovogodišnje izdanje Michelinova digitalnog vodiča uvrštena je Mala hiža iz Mačkovca kao jedini restoran iz Međimurske županije.

Hrvatska je od danas bogatija za tri restorana s prestižnom
MICHELINOVOM zvjezdicom.

Naime, restoranima Nebo (Rijeka), Alfred Keller (Mali Lošinj) i
Agli Amici (Rovinj) dodijeljena je jedna MICHELINOVA zvjezdica,
dok su restorani Pelegrini (Šibenik), 360º (Dubrovnik), Monte
(Rovinj), Noel (Zagreb), Draga di Lovrana (Lovran), Boškinac
(Novalja) i LD Terrace (Korčula), zadržali svoje zvjezdice. 

“Za cjelokupnu hrvatsku gastronomsku scenu dodjela prestižnih
MICHELINOVIH oznaka u okolnostima globalne pandemije korona
virusa predstavlja izniman uspjeh. Navedeno je vrlo značajno i za
hrvatski turizam jer naša zemlja sada ima ukupno 10 restorana s
MICHELINOVOM zvjezdicom, odnosno ukupno imamo 79 restorana s
nekom od oznaka ovog prestižnog gastronomskog vodiča. Potvrda je
to kvalitete hrvatske gastronomije, odnosno naše ukupne
turističke ponude u ovom segmentu koji predstavlja jedan od
glavnih motiva dolazaka za brojne ljubitelje putovanja diljem
svijeta. Prisutnost naše zemlje u MICHELINOVIM vodičima za nas
predstavlja dodatnu promociju i vidljivost, ali i motivaciju u
našim nastojanjima da Hrvatska bude istaknuta i međunarodno
prepoznatljiva eno-gastronomska destinacija”, izjavio je direktor
Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić,
uputivši iskrene čestitke svim nagrađenim i izdvojenim
restoranima.

U ovogodišnje izdanje Michelinova digitalnog vodiča za Hrvatsku
ponovno je uvrštena Mala hiža iz Mačkovca kao jedini
restoran iz Međimurske županije.

Restoran Mala Hiža nalazi se u Mačkovcu u staroj hrastovoj hiži
iz 1887.g., preseljena iz Otoka Svibovskog kraj Ivanje Reke, koji
je preselio i renovirao sam vlasnik s obitelji.

Tradicionalna međimurska gastronomija s bogatstvom jela i okusa
je naime polazišna točka osmišljavanja svakodnevne ponude, ali
vlasnik Branimir Tomašić se nije htio
zadržati u strogim okvirima tradicije, pa stoga osluškuje
suvremene smjernice i trendove, reakcije gostiju i sa
zadovoljstvom istražuje nove granice i mogućnosti međimurske, a
dijelom i gastronomije nekih drugih regija.

Nove oznake rezultat su tajnog obilaska hrvatskih restorana od
strane profesionalnih inspektora MICHELINA, globalno
najznačajnijeg i najpriznatijeg vodiča za restorane na čijim je
stranicama objavljen popis za Hrvatsku

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije