Međimurci na međunarodnom sajmu GAST u Splitu

Međimurci na međunarodnom sajmu GAST u Splitu

U Splitu se od 6. do 10. ožujka održao 18. Međunarodni sajam GAST koji je okupio 1100 izlagača iz 11 zemalja. Sajam GAST vodeća je gastronomska manifestacija u Hrvatskoj koja okuplja predstavnike prehrambene industrije, vinarskih kuća i proizvođača namještaja i opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo.

U poslovnim krugovima je prepoznat kao mjesto ugovaranja logistike za turističku sezonu. Manifestacija bilježi godišnji trend rasta, kako izlagačkog prostora, broja izlagača i broja posjetitelja od 35%, te broja sklopljenih i ugovorenih poslova, što je u sajamskoj industriji Hrvatske prava rijetkost.

Na sajmu su u organizaciji HGK Zagreb i Udruge poduzetnika i obrtnika Općine Nedelišće sudjelovale međimurske tvrtke i obrti: Elektronovak, Bačvarija Srnec i Metal Euro d.o.o. Obrt Elektronovak bavi se proizvodnjom rashladne i elektro opreme za vinogradarstvo, ugostiteljstvo i trgovinu.

Obrt Bačvarija Srnec bavi se izradom drvenih bačvi za vino, ocat, rakiju ovalnih i okruglih oblika, barrique bačvi, izradom tiblica, ukrasnih bačvi i sli. Tvrtka Metal-Euro d.o.o. je specijalizirana za proizvodnju ugostiteljske opreme i izradu i montažu lakih i teških metalnih konstrukcija.

Navedene tvrtke uspješno su se predstavile na ovogodišnjem sajmu GAST, izrazile zadovoljstvo nastupa na sajmu te stupile u izravne kontakte sa potencijalnim klijentima.

Sajam je održan u organizaciji Hrvatske gospodarske komore Split i Grada Splita, a pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika republike Hrvatske dr. Ive Josipovića, Ministarstva turizma i Županije Splitsko dalmatinske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije