Vrijedni Međimurci

ZLATA VRIJEDAN OPG Sarač predstavlja Međimurje u utrci za Agrooskara

OPG Sarač ovogodišnji je finalist izbora za najbolje obiteljsko gospodarstvo

Svojom su “Vitaminskom bombom”, matičnim soku od šest vrsta bobičastog voća – borovnice koja, između ostaloga, smanjuje razinu kolesterola u krvi i poboljšava vid, crvenog i crnog ribizla koji jačaju imunitet, joste (biljke s osam puta više C vitamina od limuna), haskapa čije bobice imaju i antikancerogena, protuupalna i protualergijska svojstva te aronije koja regulira rad gušterače i razinu šećera u krvi – osvojili kupce.

A iz njihova je pogona u Mačkovcu izišao i varenik, reducirani sok aronije koji služi i kao afrodizijak. Ova dva i još cijelu paletu drugih proizvoda možete pronaći na poljoprivrednome gospodarstvu obitelji Sarač koja uzgaja bobičasto i lupinasto voće i prerađuje ga.

Vrijedni Međimurci finalisti su ovogodišnjega, osmoga izbora za najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo – Zlata vrijedan. Reportažu o njima moći ćete pročitati u ponedjeljak 26. srpnja na stranicama Večernjega lista te na našem portalu vecernji.hr, dok će Hrvatska televizija, partner projekta, o njima isti dan emitirati prilog u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”. S obitelji Sarač započinjemo, a 27. kolovoza s mladom poljoprivrednicom Evom Marijom Čurin iz Gdinja na otoku Hvaru završavamo serijal predstavljanja poljoprivrednika koji se natječu za ovogodišnji Agro Oskar.

U tom ćemo vam razdoblju, svaki tjedan od ponedjeljka do petka, predstaviti 21 finalista izbora (iz svake županije te Grada Zagreba po jedan OPG) te tri mlade nade u poljoprivredi koje ove godine dolaze iz Dubrovačko-neretvanske, Požeško-slavonske i Splitsko-dalmatinske županije. Da baš ova obiteljska poljoprivredna gospodarstva uđu u završnicu izbora, odlučio je stručni žiri pod vodstvom zamjenika glavnog urednika Večernjeg lista Stjepana Blaževića.

Isti će žiri, u kojem su još i pomoćnica glavnog urednika Večernjeg lista Mirjana Žižić, Zdravko Tušek, Zdravko Barać i Maja Popović iz Ministarstva poljoprivrede, Mario Trbušić, lanjski pobjednik izbora za najbolji OPG, Antun Vujić iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Mladen Jakopović iz Hrvatske poljoprivredne komore, Jan Marinac iz Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika, Darja Sokolić iz Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu te Sanja Najvirt s HRT-a, odlučiti i o troje prvoplasiranih te o najboljoj mladoj nadi u poljoprivredi. Peta je nagrada ona o kojoj će odlučiti čitatelja Večernjaka jer će nakon objave tekstova o svim nominiranima imati priliku glasovati za svoje favorite. Za sve su dobitnike osigurane nagrade.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije