VELIKA GRADILIŠTA I RADILIŠTA

RADNI SIJEČANJ U KOTORIBI U tijeku su radovi na tri važna projekta vrijedna više od 20 milijuna kuna

Mjesec siječanj je mjesec kada gradilišta u svim segmentima miruju. Povoljni vremenski uvjeti, a i potrebe sredine, ne dozvoljavaju mirovanje građevinskoj mehanizaciji i djelatnicima na gradilištima u Kotoribi

Započeli su radovi na izgradnji poslovne zgrade u centru Kotoribe čiji se završetak očekuje kroz narednih 5 mjeseci i koštat će 5 milijuna kuna, a financirat će je Općina Kotoriba. U Sportskom parku gdje se nalaze objekti NK “Graničar” gradi se novi sportski kompleks vrijedan 9,355 milijuna kuna.

Klub je taj projekt kandidirao na natječaj iz Mjere 7 ‘Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima’ Programa ruralnog razvoja RH. Cijela investicija vrijedna je 7.484.000 kuna + PDV, što ukupno iznosi 9.355.000 kuna, od čega je 7,4 milijuna kuna odobreno od strane Agencije, a ostatak će pokriti Općina Kotoriba. Rok gradnje je godinu dana.

Na ulazu u Kotoribu radi se prometnica te oborinska odvodnja u Industrijskoj zoni Jug. Ovi radovi su sastavni dio projekta ulaganja u osnovnu infrastrukturu ove gospodarske zone koji je financiran iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014-2020. Za taj je projekt Ministarstvo gospodarstva odobrilo 9,1 milijun kuna u vrijeme kada je ministar bio Darko Horvat. Valja istaknuti kako će ostatak do  11,5 milijuna, koliko će stajati svekoliko opremanje zone, Općina Kotoriba osigurati iz vlastitog proračuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije