Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
RADNI SIJEČANJ U KOTORIBI U tijeku su radovi na tri važna projekta vrijedna više od 20 milijuna kuna
Privatna arhiva

VELIKA GRADILIŠTA I RADILIŠTA

RADNI SIJEČANJ U KOTORIBI U tijeku su radovi na tri važna projekta vrijedna više od 20 milijuna kuna

Mjesec siječanj je mjesec kada gradilišta u svim segmentima miruju. Povoljni vremenski uvjeti, a i potrebe sredine, ne dozvoljavaju mirovanje građevinskoj mehanizaciji i djelatnicima na gradilištima u Kotoribi

Započeli su radovi na izgradnji poslovne zgrade u centru Kotoribe čiji se završetak očekuje kroz narednih 5 mjeseci i koštat će 5 milijuna kuna, a financirat će je Općina Kotoriba. U Sportskom parku gdje se nalaze objekti NK „Graničar“ gradi se novi sportski kompleks vrijedan 9,355 milijuna kuna.

Klub je taj projekt kandidirao na natječaj iz Mjere 7 'Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima' Programa ruralnog razvoja RH. Cijela investicija vrijedna je 7.484.000 kuna + PDV, što ukupno iznosi 9.355.000 kuna, od čega je 7,4 milijuna kuna odobreno od strane Agencije, a ostatak će pokriti Općina Kotoriba. Rok gradnje je godinu dana.Na ulazu u Kotoribu radi se prometnica te oborinska odvodnja u Industrijskoj zoni Jug. Ovi radovi su sastavni dio projekta ulaganja u osnovnu infrastrukturu ove gospodarske zone koji je financiran iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014-2020. Za taj je projekt Ministarstvo gospodarstva odobrilo 9,1 milijun kuna u vrijeme kada je ministar bio Darko Horvat. Valja istaknuti kako će ostatak do  11,5 milijuna, koliko će stajati svekoliko opremanje zone, Općina Kotoriba osigurati iz vlastitog proračuna.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!