Porezne prijave na dohodak primaju se do 28. veljače

Porezna uprava uputila je priopćenje u kojem podsjeća da je krajnji rok za podnošenje godišnjih poreznih prijava na dohodak 28. veljače. Godišnja porezna prijava podnosi se prema mjestu prebivališta ili uobičajenog boravišta poreznog obveznika, a može se predati osobno ili preko pošte preporučeno. 

Godišnju poreznu prijavu obvezno moraju podnijeti porezni obveznici koji su u 2012. godini ostvarili dohodak od nesamostalnog rada kod dva ili više poslodavaca istodobno, obveznici koji su u 2012. godini ostvarili dohodak od samostalne djelatnosti (obrtnička djelatnost, djelatnost slobodnih zanimanja, djelatnost poljoprivrede i šumarstva i ostale djelatnosti) od kojih se dohodak utvrđuje na temelju propisanih poslovnih knjiga.

Zatim porezni obveznici rezidenti ako su oporezivi dohodak u 2012. godini ostvarili izravno u inozemstvu, te porezni obveznici od kojih je Porezna uprava zatražila da naknadno plate porez na dohodak, te ako im poslodavac, isplatitelj primitka ili sam porezni obveznik nije obračunao, obustavio i uplatio predujam poreza na dohodak i prirez poreza na dohodak.

Uputu o sastavljanju i podnošenju godišnje porezne prijave obveznika poreza na dohodak i obračunavanje godišnjih poreza na dohodak za 2012. godinu možete potražiti na internetskim stranicama Ministarstva financija, Porezna uprava: www.porezna-uprava.hr.

Više informacija može se dobiti i u kontakt centru Porezne uprave na besplatni broj telefona: 0800 669 933 (od 9 do 15 sati).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije