EUROPSKIM NOVCEM DO NOVIH KAMIONA

VIDEO Gradonačelnik Kovač: ‘S dva nova vozila unaprijedit ćemo kvalitetu odvoza i odlaganja otpada’

Čakomov vozni park, nakon više od 20 godina prikupljanja i sortiranja otpada je relativno star. Ova dva nova vozila će biti korak u poboljšanju rada

Početkom mjeseca GKP Čakom potpisalo je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za nabavku dvaju komunalnih vozila s nadogradnjom za odvojeno prikupljanje otpada (biootpada). Ugovor je vrijedan 2.410.075,00 kuna, a udio bespovratnih sredstava je 1.480.000,00 kuna, što je najveći mogući udio sufinanciranja. Nabavljena vozila koristit će se u prikupljanju otpada na Čakomovom koncesijskom području.

Taj projekt, realiziran u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike, danas su novinarima predstavili Grada Čakovca Stjepan Kovač i direktor Čakoma Ivica Perhoč.

-Ovaj nam je projekt izuzetno bitan zbog toga što je Čakomov vozni park, nakon više od 20 godina prikupljanja i sortiranja otpada i njihov, relativno star. Ova dva nova vozila koja bi trebala doći i biti u upotrebi početkom godine zato će, svakako, biti korak u poboljšanju rada i poslovanja u segmentu odvoza i odlaganja otpada, istakao je gradonačelnik Kovač i rekao da se grad, na ovom planu, kandidirao i za druge projekte sufinancirane europskim novcem.

-Prijavili smo i projekt kompostane koji bi trebao završiti tijekom listopada i vjerujem da ćemo i tu dobiti pozitivan odgovor. Svi ti projekti i sve što Čakom radi, ne samo na području grada nego i šire, omogućiti će da i dalje budu vodeća tvrtka u ovoj djelatnosti, a Grad Čakovec i nacionalno jedan od vodećih na području odvoza, zbrinjavanja i sortiranja otpada, rekao je Kovač.

Direktor Čakoma Ivica Perhoč iznio je podatak da njihov vozni park obuhvaća 22 vozila starijih godišta, ali u funkciji.

S te strane nam je vrlo važno kontinuirano ulaganje u opremu i postepeno obnavljanje voznog parka, jer je nemoguće odjednom sve zamijeniti. Nova će vozila slijedećih 5 godina biti, strogo namjenski, biti korištena za odvojeno skupljanje otpada. To će nam bitno olakšati priču, jer osim Grada Čakovca svojim uslugama pokrivamo i općine Nedelišće, Strahoninec, Šenkovec, Orehovic, Mala Subotica i Štrigova, nabrojio je Perhoč.

Dodao je kako treba voditi računa da se odlagalište Totovec polako puni i pripremati se za odvoz otpada Regionalni centar Piškornica koji bi trebao proraditi krajem 2023.godine.

-Danas naši kamioni odvoze i prazne otpad u Totovcu dva puta dnevno. Kad proradi Piškornica želimo zadržati isti tempo, ali nas očekuju dulje oko 60 kilometara. Takva relacija traži pouzdani vozni park s nešto više vozila. Zbog toga nam je nastavak ulaganja u obnovu voznog parka iznimno bitan da bi i dalje kvalitetno obavljali svoje djelatnosti, rekao je Perhoč.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije