Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
GRIC, GRIC Krumpir s međimurskih polja ove godine i u Chio Chipsu
Ilustracija

slana grickalica

GRIC, GRIC Krumpir s međimurskih polja ove godine i u Chio Chipsu

Krumpir s hrvatskih polja od svibnja ove godine glavni je sastojak i internacionalnog brenda – Chio Chipsa, čime je Intersnack dodatno ojačao poziciju u RH i regiji.

Intersnack Adria i u ovoj će turbulentnoj godini zbog pandemije koronavirusa podržati domaće proizvođače krumpira. Trenutačno je u tijeku otkup ranijih sorti industrijskog krumpira, a ukupno će se ove godine od lokalnih proizvođača s područja Hercegovca, Donjeg Miholjca, Međimurja i Slavonije otkupiti čak 19 tisuća tona krumpira za proizvodnju čipsa, priopćili su iz te kompanije.

Kao tržišni lider u kategoriji slanih grickalica na našem tržištu, Intersnack je ujedno najveći otkupljivač industrijskog krumpira u RH zahvaljujući dugogodišnjoj suradnji s 30- ak lokalnih kooperanata te sustavnoj modernizaciji proizvodnog pogona i skladišnih kapaciteta tvornice u Hercegovcu, u što je investirano 3 mil. eura u posljednjih nekoliko godina.

– Ovogodišnji planirani otkup čak je 31% veći u odnosu na 2019. Lokalni uzgajivači naši su dugogodišnji partneri, a rast količina otkupa i uspješna suradnja rezultat su stručnosti kooperanata u uzgoju vrhunskih sorti krumpira, u čemu im pružamo sustavnu podršku i ulaganjem u njihovo znanje, razmjenu iskustava, stručnost i kapacitete – kaže Josip Cvetko, direktor tvornice u Hercegovcu gdje se niz godina od 100% domaćeg krumpira proizvodi i prvi hrvatski čips, Čipi Čips, koji ima tradiciju od 1977. i ujedno je najpoznatiji brend u portfeljukompanije.

Krumpir s hrvatskih polja, pa tako i međimurskih, od svibnja ove godine glavni je sastojak i internacionalnog brenda – Chio Chipsa, čime je Intersnack dodatno ojačao poziciju u RH i regiji.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!