SVE MEĐIMURSKO NA JEDNOM MJESTU

JEDINI TAKAV U HRVATSKOJ Nema čega nema: ‘Međimurski štacun’ proslavio 1. rođendan

Oni su dokaz da se u Međimurju najbolje jede i pije...

Tijekom današnjeg dana, kada je u poslovnim prostorima “Štacuna” bilo rođendansko ozračje, prošao je mimohod zadovoljnih potrošača. Dekoracija na ulazu i ponuđene njihove delicije dale su naslutiti kako se ovdje nešto slavi. Slavilo se sve ono što Međimurje na bogatim trpezama iam za ponuditi.

– “Međimurski štacun” je prvi dućan ovakve vrste u Hrvatskoj. Uredili su ga u potpunosti sami proizvođači i otvorili prije godinu dana. Riječ je o prvom organiziranom opskrbnom lancu u Hrvatskoj. Zahvaljujemo i Međimurskoj županiji koja nam je dala potporu za otvaranje ove trgovine. U trgovini imamo proizvode koji nose oznaku sljedivosti proizvoda naziva “najbolje ‘z Međimurja – bilo je rečeno prije godinu dana.

A kako je danas, godinu poslije?

Gostoljubivi domaćini priredili su domjenak, rekli bi prigodni jer su se na njemu bili ponuđeni domaći proizvodi, a domaćin nam je ovoga puta bio Ivan Blažon, upravitelj ATC grupe, koji je rekao kako se tek nedavno otvorili vrata jer su bili zatvoreni glede korištenja godišnjih odmora i odmah iskoristio prigodu da pozove kupce neka dođu i kupovinom daju potporu domaćim OPG-ovima, a onako, ako ne bolje i jače, kako su to radili tijekom minule godine.

– Kao i svaki drugi poduzetnik u tih godinu dana smo puno naučili – kazao je Blažon i dodao kako je kod njih došlo do nekih pravnih promjena, tako da su sada ušli u zadružni oblik rada.

– Svaki koji je od bivših članova našeg poslovanja mogao je prijeći među zadrugare, da zadrugom upravlja. Manje, više ponuda je ostala ista, ali smo sa zadrugom dobili nove kooperante, a taj zadružni oblik rada egzistira među nama još od 2014. godine uz neke neminovne promjene, točnije nudit će više proizvoda svojih članova, a to je i jedan od razloga osnivanja zadruge. Isto tako zadruga je preko natječaja dobila projekt koji će im omogućiti da naprave zadružnu sušaru. U planu im je s novim poslovnim modelom proširiti svoju ponudu međimurskim proizvodima. Već sad su u dućan sa svojim proizvodima ušli Međimurski lepi dečki te proizvodi od industrijske konoplje.

Posebno me raduje što imamo više robe, no prije godinu dana i vjerujem da će biti dalje sve više i više jer zadrugari imaju i znaju što ponuditi, a takvih je danas 90% i nešto više u odnosu kao i prije. I ono što je važno spomenuti je podatak da su zadrugari preuzeli i odgovornost za poslovanje, a koje prije nisu imali – rekao je zadovoljan jer se prodaja stabilizira i količinski je ima više.

Zadrugu su preuzeli bivši članovi Udruge Kratki Opskrbni Lanac i Najbolje ‘z Međimurja pa i oni postaju odgovorni za poslovanje, a s kojima dolazi količinski više proizvoda, a što je posebno naglašeno da je njihovo porijeklo međimursko. Ovdje je bila većina predstavnika zadrugara koji su vrlo rado popričali s brojnim čestitarima koji su onako iskreno i od srca rekli: – Hvala za sve i budi i dalje naš, dokažite da se u Međimurju najbolje jede, a i pije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije