Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
CMREČNJAKOV PUŠIPEL OPET NAJBOLJI Pušipel vinarije Cmrečnjak iz Sv. Urbana među šampionskim vinima
Vinarija Cmrečnjak

'VINA OD DAVNINA'

CMREČNJAKOV PUŠIPEL OPET NAJBOLJI Pušipel vinarije Cmrečnjak iz Sv. Urbana među šampionskim vinima

Nedavno su u Mostaru osvojili zlatnu medalju za vino Sauvignon iz 2019. godine pa je ovo druga velika nagrada u kratkom periodu!

Ovog tjedna u zagrebačkom hotelu Westin ministrica poljoprivrede Marija Vučković dodijelila je diplome vinarima za šampionska vina u pojedinim kategorijama u sklopu projekta pod nazivom „VINA od DAVNINA“, koji se održava treću godinu zaredom. Među šampionskim vinima, nagrađeno je i vino Pušipel vinarije Cmrečnjak iz Sv. Urbana. Cmrečnjakov Pušipel osvojio je najviše bodova u kategoriji bijelih vina redovite berbe regije Središnja bregovita Hrvatska te je proglašen šampionom ocjenjivanja u spomenutoj kategoriji.

Peteročlana komisija sastavljena od iskusnih ocjenjivača ocijenila je 159 uzoraka vina proizvedenih od 30 autohtonih sorti različitih godina berbe te su dodijeljena šampionska odličja najbolje ocjenjenim vinima u pojedinim kategorijama. Treće ocjenjivanje vina hrvatskih autohtonih sorti koje prethodi trećoj reviji VINA od DAVNINA održano je u svibnju ove godine.

CMREČNJAKOV PUŠIPEL OPET NAJBOLJI Pušipel vinarije Cmrečnjak iz Sv. Urbana među šampionskim vinima Fotogalerija

Inicijator i organizator ovog projekta  je Ministarstvo poljoprivrede, suorganizator Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu te partneri Agronomski fakultet u Zagrebu, Institut za poljoprivredu i turizam u Poreču te Institut za jadranske kulture i melioraciju krša iz Splita. Cilj projekta je promocija vina hrvatskih autohtonih sorti i Hrvatske kao autentične vinske zemlje, a povećani odaziv vinara u odnosu na prošle godine pokazuje interes proizvođača koji su kroz projekt dobili jedinstvenu platformu za promociju svojih vina, autentičnog turističkog proizvoda i važnog dijela gastronomske ponude Hrvatske.

Spomenimo još da je ovo Cmrečnjakima druga velika nagrada u kratkom periodu. Nedavno su u Mostaru osvojili zlatnu medalju za vino Sauvignon iz 2019. godine te je vino proglašeno šampionom kvalitete u kategoriji bijelih vina redovite berbe. Čestitamo!

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!