Nekretnine Jelena na javnoj dražbi zbog 56 milijuna kuna duga

Više od 56 milijuna kuna potražuju vjerovnici čakovečkog Jelena, tvrtke koja je 4. listopada završila u stečaju. Najveći je vjerovnik Ministarstvo financija, odnosno Porezna uprava, koja je prijavila 46 milijuna kuna potraživanja.

Donijeta je odluka da se nekretnine rasprodaju na javnoj dražbi. Radnici, njih 135, koji su zaposleni na određeno u tvrtki kćeri Jelen profesional, imaju toliko posla da je stečajni upravitelj morao angažirati i kooperante!

– Posla je jako puno, javljamo se na natječaje, a prema ugovorima koje imamo, ovo je obećavajuća godina – kaže Stanko Makar. Prva javna dražba za nekretnine sazvana je za 28. veljače.

Nekretnine su procijenjene na 22 milijuna kuna, pa je odmah jasno da se svi neće moći namiriti. Radnici potražuju oko četiri milijuna kuna za tri minimalne plaće i otpremnine, a preostalih šest milijuna na ročištu na Trgovačkom sudu u Varaždinu prijavile su banke.

Sve do prodaje, radnici će i dalje u pogonu za koji se plaća najam obavljati lohn poslove za poslovne partnere, od onih iz Austrije do Hrvatskih željeznica za koje se izrađuje specijalna obuća.

Jelen je prije stečaja osnovao tvrtku kćer Jelen profesional s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna, za koju trenutno i radi tih 135 ljudi. No, i ta je tvrtka dio stečajne imovine, pa će i ona “na bubanj”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije