Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
VIDEO I FOTO S koljena na koljeno: Niz generacija obitelji Srpak iz Palinovca bavi se poljoprivredom
Dario Horvat

OBITELJSKA TRADICIJA

VIDEO I FOTO S koljena na koljeno: Niz generacija obitelji Srpak iz Palinovca bavi se poljoprivredom

Mladi Viktor Srpak odlučio je nastaviti obiteljsku tradiciju i baviti se poljoprivredom. Obitelj Srpak na više od 250 hektara zemlje proizvodi krumpir, pšenicu, kukuruz i luk

Prije desetak dana posjetili smo OPG Srpak iz Palinovca, a o tradiciji bavljenja poljoprivredom u obitelji više nam je rekao mladi Viktor Srpak.

- Priču je započeo moj djed Ivan Srpak koji i danas ima vlastiti OPG, a tradiciju su nastavili njegovi sinovi Tomislav i Vladimir koji također imaju svoje OPG-ove pa ih tako u obitelji imamo ukupno tri - rekao nam je Viktor dodavši da se bave proizvodnjom pšenice, kukuruza, luka i krumpira.

Priča o OPG-u Srpak iz Palinovca Fotogalerija

Dodao je da na sedamdesetak hektara imaju krumpir, od čega pedeset hektara otpada na proizvodnju za čips. Na 25 hektara imaju luk, na 60 hektara pšenicu, a 50 hektara zemlje otpada na kukuruz. Sve to nebi bilo moguće bez dobre mehanizacije, a obitelj Srpak, uz ostalu mehanizaciju, ima ukupno ima sedam traktora.

Mladi Viktor Srpak odlučio je nastaviti obiteljsku tradiciju i baviti se ovim poslom, a trenutno studira i na poljoprivrednom fakultetu u Križevcima, a više pogledajte u videu.

 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!